Csu'nun, "Göçmenlerin Evlerinde Almanca Konuşmalı" Talebi - Son Dakika
Güncel

Csu'nun, "Göçmenlerin Evlerinde Almanca Konuşmalı" Talebi

Csu\'nun, "Göçmenlerin Evlerinde Almanca Konuşmalı" Talebi

Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert: "Bu, koalisyon anlaşmasının bir parçası değil"

08.12.2014 16:31

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU), göçmenlerin evlerinde Almanca konuşmasını öngören teklifi parti programına alma girişimine ilişkin,  "Bu, koalisyon anlaşmasının

bir parçası değil" dedi.

Federal Basın Merkezi'ndeki basın toplantısında Seibert, bir soru üzerine, CSU'nun göçmenlerin evlerinde Almanca konuşmasını öngören teklifi parti programına alma girişimini değerlendirdi.

İyi Almanca dil bilgisinin hem mesleki eğitimde hem de iş hayatında önemli olduğunu belirten Seibert, "Alman hükümeti, iyi Almanca konuşmanın iyi bir entegrasyon için anahtar olduğu kanaatinde" ifadesini kullandı.

Ülkede, Almanca dil eğitimini farklı yönlerde desteklediklerini belirten Seibert, "Bu, koalisyon anlaşmasında yer alıyor ve dil başarılı entegrasyonun anahtarıdır" diye konuştu.

Göçmenlerin evlerinde Almanca konuşması önerisiyle ilgili Seibert, "Bu, koalisyon anlaşmasının bir parçası değil" dedi.

"Hava saldırılarının kapsamı ve hedefleri hakkında bizim bilgiler yok" -

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, İsrail'in Şam'a hava saldırısı düzenlediği iddialarına ilişkin, "Bildiğim kadarıyla İsrail bunu onaylamadı. Hava saldırılarının kapsamı ve hedefleri hakkında bizim bilgiler yok. Bu yüzden bununla ilgili yorum yapamam" şeklinde konuştu.

Chebli, bir soru üzerine İngiltere ve Kanada'nın Mısır'ın başkenti Kahire'deki büyükelçiliklerinin çalışmalarını "güvenlik gerekçesiyle" askıya almalarının Almanya'yı etkilemeyeceğini söyeldi.

"Mısır'daki durumu yakından takip ediyoruz. Seyahat uyarımızı veya güvenlik uyarılarını yeniden gözden geçirmek durumunda olursak bunu yapacağız" diyen Chebli, İngiliz ve Kanadalı partnerleriyle yakın temas halinde olduklarını sözlerine ekledi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Csu'nun, 'Göçmenlerin Evlerinde Almanca Konuşmalı' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement