Cübbeli Ahmet Hoca Hakkındaki İddianame Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Cübbeli Ahmet Hoca Hakkındaki İddianame Kabul Edildi

Cübbeli Ahmet Hoca Hakkındaki İddianame Kabul Edildi

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

13.04.2012 20:07

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede Ahmet Mahmut Ünlü'nün bir kadınla zorla ilişkiye girdiği ifade edildi.

İki ayrı suç örgütünün anlatıldığı iddianamede bir numaralı şüpheli Nejat Ergin'in, kamuoyunda 'Karagümrük Çetesi' olarak bilinen çıkar amaçlı silahlı suç örgütünü tekrar harekete geçirdiği belirtilirken, 3 ayrı tehdit olayına yer verildi.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün yakınındaki kişilerden olan Barış Sezek'in ise, bir diğer suç örgütünü yönettiği ve bu yapılanmada hiyerarşik bağ olduğu ileri sürüldü. Sezek liderliğindeki örgütün fuhuş yaptırdığına dair 11 faaliyet iddianamede yer aldı.

Şüpheli Sezek'in; fuhuş amaçlı insan ticareti, fuhşa aracılık ile yer temin edilmesi ve fuhşa sevk faaliyetlerinde örgüt üyeleriyle birlikte yurtdışına gidip geldiği, fuhuş amaçlı getirilen bayanları kontrol altında tutmak için tehdit ve hürriyeti tehdit gibi yöntemler kullandığı iddia ediliyor.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, şüphelilerden Ahmet Mahmut Ünlü'nün; kendisiyle ilgili internette yayınlanan uygunsuz gizli çekim görüntülerine ilişkin yanında bulunan Barış Sezek'le irtibata geçen şahısların ellerinde internette yayınlananların haricinde başka görüntülerin de bulunduğunu söylediği öğrenildi. Ünlü'nün, şantajda bulunmaları üzerine Nejat Ergin'den yardım istediği belirtilerek, Nejat Ergin'in de en kısa zamanda bu sorunu

çözeceğini vaat ettiği yönünde bilgilerin edinildiği bildirildi.

İddianamede, Barış Sezek yönetimindeki örgütün, Ahmet Mahmut Ünlü'nün adını etkin bir şekilde kullandığı, yapmış oldukları suç faaliyetlerindeki birçok masrafı Ahmet Mahmut Ünlü'nün adını kullanarak karşıladıkları, gizlilik için; aralarında şifreli konuştukları, fuhuş amaçlı getirdikleri bayanlara çarşaf giydirmek gibi bazı yöntemler kullandıkları, fuhuş faaliyetlerini Ahmet Mahmut Ünlü'nün denetiminde olan şirketlerde ve ikametlerde yaptıkları, buna rağmen faaliyetlerin deşifre olması halinde, Nejat

Ergin ve Sedat Peker gibi suç örgütü liderleri ve geçmişte suç işlemiş kriminal şahıslarla irtibata geçerek, sorumluları baskı altına almaya çalıştıkları vurgulandı.

İddianamede müşteki olarak yer alan Fas uyruklu Imane Lemghari'nin ifadesinde, Ünlü ile dini nikah yaptıklarını, nikahtan birkaç gün sonra Ünlü'nün kaldıkları eve gelerek 1000 Dolar mehir verdiğini, para verdiği günden sonra bazı haftalar bir kere, bazı haftalar iki kere Ünlü ile görüştüklerini ve bir çok kez ilişkiye girdiklerini anlattı. Türkiye'de kaldıkları süre içerisinde kaldıkları evden yalnız başlarına dışarı çıkmalarının yasak olduğunu belirten Lemghari'nin dışarı çıktıkları sırada ise

kendilerine çarşaf giydirildiğini belirtti.

İddianamede yer alan müştekilerden Fatıma Et Tajy ise, Ahmet Mahmut Ünlü'nün kendisi ile zorla nikah kıydığını belirtti. Ünlü'nün kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girmeye çalıştığını sonrasında kendisine 300 dolar para verdiğini ifade eden Tajy'in, Ünlü'nün kendisiyle zorla ilişkiye girmeye çalıştığını, bir müddet direndikten sonra yorulduğunu ve 400 TL para bırakarak odadan ayrıldığı şeklindeki ifadeleri iddianamede yer aldı.

Örgüt üyelerinin telefon konuşmalarında teknik takibe takılmamak için şifreli görüşmeler yaptığı anlatılan iddianamede; "Örgütün, fuhuş yapan kadınlardan "zekat, gömlek, talebe, seyit", fuhuş amaçlı yapılacak görüşmeden "toplantı", fuhuş yapan kadınlara ve aracılık edenlere verilecek paradan, "gömlekler 200 lira", "zekat için 200 dolar", fuhuş amaçlı temin edilen kadınların çarşaf giydikleri ev için "Fatih Camiinde dua edilecek kabir" şeklinde şifreli konuşmalar yaptıkları vurgulandı.

İddianamede şüpheli Ahmet Mahmut Ünlü'nün 'haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme', 'insan ticareti', 'cinsel saldırı' ve 'hürriyetten yoksun kılma' suçlarından 25 yıldan 53 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıklardan Nejat Ergin'in, 'haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak' ve 'tehdit' suçlarından 10 yıldan 26 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianamede, yine çete lideri olduğu iddia edilen Barış Sezek'in, 'haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak', 'insan ticareti', 'fuhşa aracılık ve yer temin etmek' ile 'hürriyetten yoksun kılma' suçlamalarıyla 87 yıldan 164 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, diğer 13 sanık hakkında ise 'insan ticareti', 'cinsel saldırı', 'hürriyetten yoksun kılma', 'fuhşa aracılık etmek', 'resmi belgede sahtecilik', 'haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmak' ve 'haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte bilerek isteyerek yardım etmek' suçlarından 1 yıl ile 48 yıl arasında değişen hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor,

İddianameyi kabul eden İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesinin önümüzdeki hafta tensip kararı ile birlikte duruşmanın ne zaman görüleceğini kararlaştıracağı öğrenildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cübbeli Ahmet Hoca Hakkındaki İddianame Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement