Cumhurbaşqkanı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşqkanı Seçimi

Cumhurbaşqkanı Seçimi

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi, Hollanda’daki Türkler tarafından sevinçle karşılandı.

10.08.2014 21:55

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması, Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşları tarafından sevinçle karşılandı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD-Hollanda) Amsterdam'daki merkezinde seçim sonuçlarını takip eden vatandaşlar, sonuçların açıklanmasıyla büyük mutluluk yaşadı. Üzerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı olan tişört giyen ve şapka takan vatandaşlar, seçim sonucunu pasta keserek kutladı.

UETD-Hollanda Başkanı Mehmet Salih Kaya, ortaya çıkan tablonun aslında kendileri için sürpriz olmadığını, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçileceğini önceden beklediklerini söyledi.

Amsterdam'daki merkezlerinde vatandaşlarla pasta keserek bu mutlu sonucu kutladıklarına değinen Kaya, "Tarihi bugünü unutmayacaktır. Türkiye için de Avrupa'da yaşayan Türkler için de önemli bir gün. Başbakanımızın biraz daha fazla oy alacağını bekliyordum. Her şeye rağmen güzel bir sonuç. İnşallah Türkiye için hayırlısı olur" diye konuştu.

Yarım yüz yılı aşkındır Avrupa'da yaşayan Türklerin ilk kez AK Parti iktidarının yasal düzenlemesi sayesinde bulundukları ülkelerde oy kullandığını hatırlatan Kaya, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) mecburi koştuğu randevu sisteminin vatandaşların sandık başına gitmelerinde engelleyici bir rol oynadığına işaret etti.

Kaya, aldıkları son bilgilere göre Hollanda'da verilen oyların yüzde 70'ten fazlasının Başbakan Erdoğan adına kullandığını da dile getirdi. - Noord-Holland

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement