Daily Express: Türkçenin AB'de Resmi Dil Olması Dehşet Verici - Son Dakika
Güncel

Daily Express: Türkçenin AB'de Resmi Dil Olması Dehşet Verici

Daily Express: Türkçenin AB\'de Resmi Dil Olması Dehşet Verici

İngiliz Daily Express gazetesi, Türkçe'nin Avrupa Birliği'nin resmi dillerinden biri olarak kabul edileceğini yazarak, gelişmeyi ''dehşet verici'' olarak yorumladı.

17.04.2016 09:40  Güncelleme: 10:49

İngiltere'nin tabloid gazetelerinden Daily Express, Türkiye'yi "İslam ulusu" olarak nitelendirdiği haberinde, hiçbir AB üyesi ülke Türkiye'nin üyeliğini desteklememişken, Türkçe'nin AB'nin resmi dili yapılmasının korku uyandırdığını ileri sürdü.

375 "EVET" VERİLDİ

Haberde Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nicos Anastasiades'in Hollandalı AB Dönem Başkanı'na Akdeniz Adası'nda yapılan yeniden birleşme anlaşmasına uyumu desteklemek için Türkçeyi Avrupa Birliği'ndeki 24 resmi diline ekleme girişimine milletvekillerinin 133'e karşı 375 evet oyu verdikleri kaydedildi.

Gazete buna karşın 28 üyeli Avrupa Birliği'nden hiçbir seçmenin Türkiye'nin birliğe üye olması yönünde oy kullanmadığına dikkat çekti.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT OLARAK GÖRÜYORLAR

Gazete, Türkiye'nin Brüksel'den sığınmacı krizine karşı 5 milyar Sterlin ödenek alacağını ve Türk vatandaşlarının bu yıl Avrupa'ya vizesiz seyahat edebilmelerine olanak sağlanacağını buna karşın Türkiye'nin nüfusunun 2018'e kadar Almanya'yı geçeceğini, Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının İngiltere'nin çeyreğinden daha az olduğunu ve yeni göçmen dalgası için bir tehdit oluşturduğunu yazdı.

Daily Express, İngiltere'deki sağcı UKIP lideri Nigel Farage'nin Britanya'nın AB'de kalmasını oylamanın Türkiye'nin AB'ye üyeliğini oylamak anlamına geleceğini bunun da İngiltere'ye çok büyük sayıda göçmeni getireceği açıklamasına yer verirken eski Gölge İçişleri Bakanı David Davis'in Türkiye'nin üyeliğini desteklemenin AB'nin Britanya'nın ulusal güvenliğine yardım etmediği anlamına geldiği ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Daily Express: Türkçenin AB'de Resmi Dil Olması Dehşet Verici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • zarogoza: Buna akpli sahtekarlar inanır, yalanAK 13 14 Yanıtla
  • aliyim: Gurur duyulmasi lazim turkce ilerliyor mehdi ilerliyor 15 8 Yanıtla
  • Zaza. 13: Hele şükür dünyada. Doğru dürüst. Konuşan birini. Duyduk Zaten. Türk dili çalma bir dildır % 65. Arapça. % 15 fersça. % 4 inglizce. % 16 da uydurma 7 12 Yanıtla
    sade vatandas: Kurtce irán kokenli bir dil incele 0 3
  • eski akpartili: Yakında tayyip yüzünden bize terörü desteklikyoruz diye savaş acmazlarsa de diyim 5 11 Yanıtla
    06 tamer: Eski ak partili = cemaatci + bu cümlende bana fuat avniyi hatirlatti 4 1
  • az ve öz: Turkun gucunu göreceksinizzzzz 8 8 Yanıtla
  • MEYA FARQİN: Faşolar bakın faşistlik böyle igggrennççç bişey...sizlerde onların izinden gidiyorsunuz Kürdlere karşı... 7 7 Yanıtla
    sade vatandas: En buyuk faso pkk 2 2 MEYA FARQİN: Pkkli degilim...ayrıca pkk faşo degildir...niye degildir...? Kimsenin dilini yasaklamamış kimligini inkar etmemiş anladın mı femker.. 0 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement