Davutpaşa'da 21 Kişinin Öldüğü Patlama Davası.... - Son Dakika
Güncel

Davutpaşa'da 21 Kişinin Öldüğü Patlama Davası....

Davutpaşa\'da 21 Kişinin Öldüğü Patlama Davası....

Davutpaşa'da Bir İş Merkezinde Meydana Gelen 21 Kişinin Öldüğü, 116 Kişinin Yaralandığı Patlamaya İlişkin, 9 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi.

24.02.2011 16:50

Davutpaşa'da bir iş merkezinde meydana gelen 21 kişinin öldüğü, 116 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin, 9 sanığın yargılanmasına devam edildi. Patlamanın meydana geldiği 31 Ocak 2008 tarihinde Zeytinburnu Belediyesi'nde görevli 3 zabıta memuru duruşmada "tanık" sıfatıyla dinlendi. Tanıklar, patlamanın meydana geldiği iş hanına denetim amaçlı hiç gitmediklerini söylediler. Öte yandan patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları dava öncesi adliye binası önünde toplandı. Aileler, "Davutpaşa'yı unutmadık, unutturmayacağız" şeklinde slogan atarak, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

DURUŞMAYA 6 TUTUKSUZ SANIK KATILDI

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Müdürü Feruz Kutsal, Ruhsat ve Denetim Müdürü Rüstem Tekin, İmar ve Şehircilik Müdürü Hatice Küçükakyüz, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden emekli Şevket Yıldırım, eski İmar ve Şehircilik Müdürü Servet Kırna ve patlamanın olduğu atölyede işçi olarak çalışan Hasan Altay ile taraf avukatları katıldı.

ZABITA MEMURLARI TANIK SIFATIYLA DİNLENDİ

Duruşmada tanık sıfatıyla dinlenen Rafet Zariç 2 yıldır Başakşehir Belediyesi'nde zabıta memuru olarak çalıştığını belirterek, 1990 - 2009 yılları arasında ise Zeytinburnu Belediye Başkanlığı'nda zabıta memuru olduğunu, zabıta müdürlüğüne gönderilen evrakları işyerlerine imza karşılığı tebliğ işlemini yaptığını ve patlamanın meydana geldiği iş hanına denetim amaçlı gitmediğini söyledi. Tanık Ali Bahar olay tarihinde Zeytinburnu Belediyesi'nde zabıta komiseri olduğunu şuan emekli olduğunu anlatarak, "Patlamanın olduğu iş hanına kendim denetim amacıyla ya da tebligat amacıyla gitmedim." dedi. Tanık Enbiye Yıldız ise zabıta memuru olduğunu ancak patlamanın olduğu tarihten önce emekliye ayrıldığını anlatarak. Yıldız, "Ben işyeri denetimine hiç çıkmadım. Bu patlamanın olduğu yere hiç gitmedim. Giden görevli olup olmadığını da bilmiyorum." dedi. Olay tarihinde Zeytinburnu Belediyesi'nde Ruhsat Denetim Müdürü olan Tanık Halil Ortaç da şu an Küçükçekmece Belediyesi Başkan yardımcısı olduğunu belirtti. Ortaç, "Benim patlamanın olduğu işyerinde havai fişek üretimi yapıldığı konusunda bir bilgim yoktur. 2004 yılında Zeytinburnu Belediyesi ile ilişiğimi kesmiştim." diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü'nde görevli tanık Yaşar Parlak ise,"Benim görev yaptığım dönemde patlayıcı ve parlayıcı madde yönünden hiçbir ruhsat başvurusu olmamıştır"dedi.

İŞ TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI GÖREVLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Şikayetçiler adına Avukat Azmi Doğan mahkemeye hazırladığı suç duyurusu dilekçesini sundu. Avukat Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul İş Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlilerinin olayda kusurlu oldukları iddia ederek, davanın 4. duruşmasında dinlenen sanık İstanbul Çalışma Bölge Müdürü Atakan Tanış'ın ifadesinin ardından bu suç duyurusu dilekçesini hazırladıklarını anlattı. Dilekçede, "İş Teftiş Kurulu Başkanlığı hakkında bugüne kadar yetkililerinin isimlerinin bildirilmesini istemek dışında herhangi bir işlem yapılmamış olması dikkate alınarak, patlamanın meydana geldiği 31 Ocak 2008 ve öncesinde görevli olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu İstanbul Grup Başkanlığı görevlileri hakkında Davutpaşa patlamasında denetim ve teftiş sorumluluklarının yerine getirmemeleri nedeniyle mahkeme tarafından suç duyurusunda bulunulmasını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. Duruşmaya katılmayan şikayetçi ve tanıkların bir sonraki duruşmada dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

"DAVUTPAŞA'YI UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ"

Öte yandan patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları dava öncesi adliye binası önünde toplandı. Aileler Davutpaşa'yı unutmadık unutturmayacağız" şeklinde slogan atarak, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

İDDİANAME

İddianamede, 21 kişinin ölümü ve 116 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili Zeytinburnu Belediyesi'nden 5, bina sahibi 2 ve patlamanın olduğu atölyenin 1 çalışanının cezalandırılması isteniyor. Sanıkların "görevi kötüye kullanma", "taksirle öldürme", ve "taksirle adam öldürme" suçlarından 3'er yıl ile 15 'er yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor. Ayrıca, hakkında ek iddianame düzenlenerek davaya sonradan katılan sanık Atakan Tanış'ın "görevi kötüye kullanma" ve "taksirle ölüme neden olma" suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutpaşa'da 21 Kişinin Öldüğü Patlama Davası.... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement