Demirtaş Sonuç Ne Olursa Olsun, Ülkemiz İçin Barış Getiren Bir Seçim Olsun - Son Dakika
Güncel

Demirtaş Sonuç Ne Olursa Olsun, Ülkemiz İçin Barış Getiren Bir Seçim Olsun

Demirtaş Sonuç Ne Olursa Olsun, Ülkemiz İçin Barış Getiren Bir Seçim Olsun

Demirtaş Sonuç ne olursa olsun, ülkemiz için barış getiren bir seçim olsun. Sorunlarımızın çözüleceği umudunun büyüdüğü bir seçim olsun istiyoruz.

20.10.2015 19:56

Demirtaş

Sonuç ne olursa olsun, ülkemiz için barış getiren bir seçim olsun. Sorunlarımızın çözüleceği umudunun büyüdüğü bir seçim olsun istiyoruz. Ortaya çıkacak sonuca da şimdiden herkesin saygı göstermesini bekliyoruz

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz

Tenkitleriniz siyasi muhataplarınıza olsun. Devletle işiniz yok. Devlet soyut bir kavram. Yarın siz gelirsiniz. Hükümeti siz devralırsınız. Siz öbür türlü yönetirsiniz. Siyasi muhataplarınıza ne diyecekseniz, deyin

Haber Özgür ALTUNCU - Kamera Güven USTA İstanbul DHA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Halkalı'da bulunan Türkiye Caferileri Derneği'ni ziyaret etti. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz tarafından karşılanan Demirtaş, dernek merkezindeki buluşmanın basına açık bölümünde kısa bir açıklama yaptı. Muharrem ayını kutlayarak konuşmasına başlayan Demirtaş, Bizlerin yan yana duruyor olması bile Türkiye toplumunda umudu büyütecektir. Biz aynı siyasi parti etrafında bir araya gelmek zorunda değiliz. Aynı ideolojik, siyasi kimliğin etrafında bir araya gelmek zorunda değiliz ama, aynı masa etrafında bir araya gelmek zorundayız dedi.

AYNI MASA ETRAFINDA BİR ARADAYIZ

Asıl felaket ayrı partilerde olmak değildir. Bu demokrasinin gereğidir diyen Demirtaş, şöyle devam etti

Asıl felaket, ayrı inanç, ayrı kimlikte olmak değil. Bu da yaşamın gerçeğidir. Yaradan bizi böyle yaratmış. Ayrı kimliklerimiz olabilir. Ama bugünlerde biz aynı sofra, aynı taziyede bile bir araya gelemiyoruz. Bunu yapanları bile suçluyorlar. Acılarımızı paylaşanlara bile sert eleştiriler getiren bir anlayışla karşı karşıya geliyoruz. Bugünkü ziyaretimizin böyle anlaşılmamasını istirham ediyoruz. Biz her şeye rağmen aynı masa etrafında bir aradayız. Kendi toplumlarımızı birbirine düşman hale getirmeye çalışan politikalara karşı, 'Hayır, biz aynı masa etrafında otururuz, konuşuruz' mesajını birlikte vermek için sizleri ziyaret ettik.

SEÇİMLER İÇİN TEMENNİ

Seçimlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Demirtaş, Sonuç ne olursa olsun. Ülkemiz için barış getiren bir seçim olsun. Sorunlarımızın çözüleceği umudunun büyüdüğü bir seçim olsun istiyoruz. Ortaya çıkacak sonuca da şimdiden herkesin saygı göstermesini bekliyoruz. Hiçbir partinin ötekileştirilmediği, hiçbir seçmenin hakaret görmediği, yok sayılmadığı, her bir oyun kıymetinin verildiği bir seçim sonucu ortaya çıksın istiyoruz diye konuştu.

DEVLET AYRI, HÜKÜMET AYRI

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de, Türkiye Cumhuriyeti'nin faaliyet izni verdiği her siyasi partiye aynı mesafede olduklarını vurgulayarak, Camiamıza ne kadar saygı gösterilirse, camiamızdan da o kadar saygı görür. Devlet ile hükümeti ayrı tutmak lazım her zaman. Eleştirilerimizin, tenkitlerimizin hedefi siyasi muhataplarımız, parti olarak olmalı. Devlet bir soyut kavramdır. İyi insanların elinde iyi yönetilecektir. Kötü insanların elinde kötü yönetilecektir. Kötü kanunlar bile iyi insanların elinde iyileşir. Bilmiyorum bu hakkı bana verir misiniz Tenkitleriniz siyasi muhataplarınıza olsun. Devletle işiniz yok. Devlet soyut bir kavram. Yarın siz gelirsiniz. Hükümeti siz devralırsınız. Siz öbür türlü yönetirsiniz. Siyasi muhataplarınıza ne diyecekseniz, deyin şeklinde konuştu.

IŞİD ELEŞTİRİSİ

İsim vermeden, bir sivil toplum örgütü başkanının IŞİD'i övücü bir konuşma yaptığını söyleyen Özgündüz, Bu cani, yobaz terör örgütünü ehli sünnetin lokomotifi olarak övdü. Bunun hukuki bir karşılığı var mı Bugün bir baro başkanın, bir başka terör örgütünü, 'Terör örgütü değil' demesinden ötürü yakalandığını görüyoruz. Peki diyorsunuz, 'Bizim için bütün terör örgütleri aynıdır'. 'Hedefi kim olursa olsun, mahiyeti ne olursa olsun'. Peki bunu öven, buna rütbe verenlerin hukukta nasıl bir karşılığı var diye sordu.

MİLLİ MAÇ HATIRLATMASI

Konya'daki milli maçta saygı duruşu sırasında yaşanan protestolara da değinen Selahattin Özgündüz, Ülkemde yobazlığın ne dereceye geldiği konusundaki örnek, Konya'daki milli maçımızda, milleti ayağa kaldıran golü atanın da bir Alevi olduğu milli maçımızda, Ankara'da vatandaşımın, başkentimde tarihimin en büyük katliamına uğramasına saygı duruşunda bulunan Milli Takım'ı yuhalaması... Bu kadar yobazlaşmış insanlar bu ülkede türemişse, birileri de bunun hesabını vermek durumundadır diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş Sonuç Ne Olursa Olsun, Ülkemiz İçin Barış Getiren Bir Seçim Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement