Denizli'de 24 Suriyeli Kaçak Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Denizli'de 24 Suriyeli Kaçak Yakalandı

Denizli\'de 24 Suriyeli Kaçak Yakalandı

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde jandarma, yasadışı yollardan Türkiye'ye girip ilçedeki elma bahçelerinde çalışan Suriye vatandaşı 24 kaçağı yakaladı.

01.10.2013 19:09

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde jandarma, yasadışı yollardan Türkiye'ye girip ilçedeki elma bahçelerinde çalışan Suriye vatandaşı 24 kaçağı yakaladı.

Türkiye'ye yasadışı yollarla girdikleri ve tarım arazilerinde çalıştırılmak için Çivril'e getirildikleri öğrenilen Suriyeli kaçaklara yönelik jandarma operasyon düzenlendi. Özellikle tarım arazilerinde çalışan kaçakların, işverenler tarafından tercih edildiği, yerli işçilerin günlük 40-50 liraya çalıştıkları tarım arazilerinde, kaçakların 25 ile 35 liraya çalıştıkları belirtildi. Çivril İlçe jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin yaptıkları operasyonda, Bulgurlar Köyü ile Emirhisar ve Kızılcasöğüt beldelerinde elma tarlalarında çalışan ve kaçak olarak Türkiye'ye gelen Suriyeli 24 kişi yakalandı. Yaşları 15 ile 30 arasında değişen 5'i kadın olan kaçaklar, çalıştıkları tarlalarda gözaltına alınıp jandarma karakoluna götürüldü.

Sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınan kaçakların, ilk olarak Uşak'a geldiklerini oradan da çalışmak üzere yakın yerlere dağıldıklarını dile getirdikleri öğrenildi. 10 gündür Çivril'de kaçak olarak çalıştıkları belirtilen işçileri Çivril'e getirdiği ileri sürülen bir kişi de gözaltına alındı. Kaçaklar Denizli Emniyeti Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de 24 Suriyeli Kaçak Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement