Denizli'de Cumhuriyet Eğitim Gezileri Başladı - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Cumhuriyet Eğitim Gezileri Başladı

Denizli\'de Cumhuriyet Eğitim Gezileri Başladı

Denizli'de ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 40 öğrenci, Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında Afyonkarahisar'a gitti.

24.10.2013 09:06  Güncelleme: 09:07

Bakanlığa bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler; Ankara, Afyon ve Kütahya ilinde bulunan Milli Mücadele destanının önemini kavramalarına ve bu yolla milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak, farklı coğrafi bölgelerde bulunan öğrencilerin tanışıp kaynaşmalarını sağlamak, başarılı öğrencilerin ödüllendirilerek diğer öğrencilerin özendirilmesini teşvik etmek vb. eğitici etkinlikler ortamında iç turizmin gelişme çabalarını desteklemek amacıyla düzenlenen ve sürdürülen, Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü önünden yolcu edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünden öğrencileri yolcu eden İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül: " Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce koordine edilen Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında ilimizden ortaöğretim düzeyinde 40 öğrencimizi Afyonkarahisar bölgesine uğurluyoruz. Yakın tarihimizde önemli tarihi olayların yaşandığı bölgeleri görecekler. Başöğretmen Atatürk, silah arkadaşları ve milletimizle topyekûn yapılan mücadele ile Cumhuriyeti elde ettik. Öğrencilerimiz İstiklal Savaşının kazanıldığı bölgeleri yerinde görecekler. Cumhuriyetimize nasıl kavuştuğumuzu ve Cumhuriyetin kazanımlarını böylelikle daha iyi kavrayacaklardır. Yakın tarihimizin öğrenilmesi milli şuur ve bilinç açısından önem arz ediyor. Bugün buradan gidecek olan ortaöğretim düzeyindeki 40 öğrencimiz tarih kokan önemli bir geziye katılıyorlar. Hepsini kutluyorum. Hayırlı yolculuklar diler, sağlıklı huzurlu bir şekilde gidip dönmenizi temenni ediyorum" dedi.

Bu büyük milletin kaynaşması, güçlenmesi ve Ulu Önder ATATÜRK'ün genç kuşaklara daha iyi öğretilmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından 2004 yılından beri yürütülen "Çanakkale Eğitim Gezileri Projesi" kapsamında gerçekleştirilen ve 3 yıl düzenlenen etkinliklerin kapsamı 2006 yılında genişletilerek, Milli Mücadele tarihimizin sonuç bölümünü teşkil eden Sakarya ve 30 Ağustos Başkumandanlık Zaferleri Destanının yazıldığı vatan toprakları gezi programına alınmış ve "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" projesine dönüştürülmüştür.

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi kapsamında ilimizden 40 lise öğrencisi; Ankara, Afyon ve Kütahya illerinin Milli Mücadeleye sahne olmuş tarihi yerlerini 3 gün süreyle gezip göreceklerdir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Denizli'de Cumhuriyet Eğitim Gezileri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement