DENİZLİ Jandarmadan 'kaliforniyum' operasyonu - Son Dakika
Güncel

DENİZLİ Jandarmadan 'kaliforniyum' operasyonu

Jandarmadan 'kaliforniyum' operasyonuDENİZLİ'de, jandarma ekiplerinin düzenlediği nükleer madde operasyonunda, dünyanın en pahalı maddeleri arasında yer alan ve nükleer reaktörlerde kullanılan kaliforniyum maddesi olduğunu iddia ettikleri tozu satmaya çalışan 6 kişi, yakalandı.

05.08.2019 18:21  Güncelleme: 18:26

Jandarmadan 'kaliforniyum' operasyonu

DENİZLİ'de, jandarma ekiplerinin düzenlediği nükleer madde operasyonunda, dünyanın en pahalı maddeleri arasında yer alan ve nükleer reaktörlerde kullanılan kaliforniyum maddesi olduğunu iddia ettikleri tozu satmaya çalışan 6 kişi, yakalandı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin yaptığı incelemede tozun kaliforniyum olmadığı belirlenince, herkes rahat bir nefes aldı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kente gelen 6 kişinin ellerinde bulunduğunu iddia etiikleri 30 gram kaliforniyum maddesini satmaya çalıştığını öğrendi. Şüpheli 6 kişiyi takibe alan jandarma ekipleri, zanlıları yakalayarak gözaltına aldı. Otomobilde arama yapan jandarma ekipleri, poşette toz bir madde olduğunu görünce, AFAD ekiplerini çağırdı. Maddeyi inceleyen ekipler, tozun kaliforniyum maddesi olmadığını tespit etti. Ayrıca tehlikeli bir yapısının da olmadığı belirlendi. AFAD ekipleri toz maddenin ne olduğunu belirlemek için götürdü. Operasyonda gözaltına alınan 6 kişinin kaliforniyum maddesi diye dolandırıcılık yapmaya çalıştıklarının sanıldığı ifade edildi. İl Jandarma Komutanlığı'na götürülen 6 kişinin sorgusu sürüyor.

DENİZLİ Jandarmadan \'kaliforniyum\' operasyonu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DENİZLİ Jandarmadan 'kaliforniyum' operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement