DEÜ Tıp Fakültesi eğitim dönemi açılışı İZMİR - Son Dakika
Güncel

DEÜ Tıp Fakültesi eğitim dönemi açılışı İZMİR

DEÜ Tıp Fakültesi eğitim dönemi açılışı İZMİR

DEÜ Tıp Fakültesi eğitim dönemi açılışı İZMİR

23.09.2013 13:19

DEÜ Tıp Fakültesi eğitim dönemi açılışı - İZMİR

DEÜ Tıp Fakültesi eğitim dönemi açılışı

- DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün: "(YURTKUR'un öğrenci yurtlarıyla ilgili düzenlemesi) İnşallah meseleyi çözeceğiz ve gençlerimiz geceleri Balçova'dan Bornova'ya, Bornova'dakiler de Balçova'ya gelmeye kalkmayacak"

İZMİR (AA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (YURTKUR) İzmir'deki kız ve erkek öğrenci yurtlarıyla ilgili yeni düzenlemesine ilişkin "İnşallah meseleyi çözeceğiz ve gençlerimiz geceleri Balçova'dan Bornova'ya, Bornova'dan da Balçova'ya gelmeye kalkmayacak" dedi.

DEÜ Tıp Fakültesi 2013-2014 eğitim dönemi açılış töreni, fakültenin Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda yapıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Füzün, DEÜ'nün 63 bin 478 öğrenci ve 8 bin çalışanıyla çok büyük bir üniversite olduğunu belirtti. Bu büyüklüğün bilimsel içerik alanında da olması gerektiğine inandıklarını kaydeden Prof. Dr. Füzün, "İtiraf etmeliyim ki Dokuz Eylül bilimsel içerik açısından son yıllarda hak ettiği yerin gerisinde kaldı. Bunun çalışmaları yapılıyor, o düzeyi yakalaycağız" diye konuştu.

Füzün, YURTKUR'un Ege Üniversitesi'nin Bornova Kampüsü'ndeki yurdunu, kız öğrencilere tahsis etmesi, bu yurtta bulunan erkek öğrencileri ise İnciraltı, Buca ve Çiğli'deki yurtlara yönlendirmesiyle ilgili de şunları ifade etti:

"Yurt meselesiyle ilgili valimizle görüştük. Yazışma ve görüşme içindeyiz. İnşaallah meseleyi çözeceğiz ve gençlerimiz geceleri Balçova'dan Bornova'ya, Bornova'dakiler de Balçova'ya gelmeye kalkmayacak. O işi inşallah düzelteceğiz diye düşünüyorum. Onun gayretindeyiz."

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda ise fakültede 350'si birinci sııf olmak üzere bin 641 öğrencinin eğitim alacağını belirterek, öğretim üyesi başına 3.5 öğrenci düştüğünü kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DEÜ Tıp Fakültesi eğitim dönemi açılışı İZMİR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement