Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Birecik Yabancı Oyunlar Yasaklanmadı - Son Dakika
Güncel

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Birecik Yabancı Oyunlar Yasaklanmadı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Birecik Yabancı Oyunlar Yasaklanmadı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Birecik Yabancı oyunlar yasaklanmadıEnis TABAK - KOSOVA DHA - Türkiye'de son günlerde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından bu seneki tiyatrolarda yabancı yazarların oyunlarına gelen yasaklamayla ilgili, 'Nafiz Gürcüalo Türk Tiyatrosu'nun 40. Yılı' dolayısıyla Kosova'ya gelen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, haberin asılsız olduğunu söyledi.

08.09.2016 16:32

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Birecik Yabancı oyunlar yasaklanmadı

Enis TABAK - KOSOVA DHA - Türkiye'de son günlerde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından bu seneki tiyatrolarda yabancı yazarların oyunlarına gelen yasaklamayla ilgili, 'Nafiz Gürcüalo Türk Tiyatrosu'nun 40. Yılı' dolayısıyla Kosova'ya gelen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, haberin asılsız olduğunu söyledi.

Kosova'da 'Nafiz Gürcüalo Türk Tiyatrosu'nun 40. Yılı' nedeniyle bu ülkeye gelen Birecik, Kosovalı Türk tiyatrocuların sahneye koyduğu 'Sersem Kocanın Kurnaz Karısı'nı izledikten sonra oyuncuları tebrik ederek kutladı.

Kosova'daki Türk tiyatrosuna sahip çıkacaklarını belirten Birecik, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi 'Tüm hücrelerimle hissederek bir bilinçle buradayım, bu ne demektir; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları dünyanın en büyük tiyatrosudur. 13 bölgede 65 sahnesi olan, biraz önce oyunda da paşamızın zamanında buyurduğu gibi bu sene perdelerini Türk tiyatrolarıyla açacak. Yabancı oyunlar yasaklanmadı, şurada burada açıklamalar var ülkemizde' dedi.

Rumeli Türk Tİyatro Sanatçıları Derneği, Prizren Nafiz Gürcüalo Türk Tiyatros'nun 40. yıldönümü dolayısıyla sahneye koyduğu 'Sersem Kocanın Kurnaz Karısı' oyunun prömiyeri gerçekleşti. Prizren Nafiz Gürcüalo Türk Tiyatros'nun 40'ıncı yıldönümü nedeniyle Haldun Taner'in kaleme aldığı 'Sersem Kocanın Kurnaz Karısı' oyunun galası, Prizren Kültür Evi Salonu'nda gerçekleşti. Yaklaşık 30 yıl aradan sonra ikinci kez Zekir Sipahi'nin yönetmenliğinde gerçekleşen oyunda, eski kuşak ile genç kuşak tiyatro sanatçıları bir araya geldi. Taklaşık 3 ay süren sahne provaları ardından ilk kez seyircisiyle buluşan oyunun galasına çok sayıda davetli katıldı. Oyun ayakta alkışlandı. Oyunun gala gecesine katılan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Kosova Türk tiyatrosuna sahip çıkacaklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit'te, Kosova'da Türk dilinde tiyatronun yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gece karşılıklı verilen plaketlerle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Birecik Yabancı Oyunlar Yasaklanmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement