Dha Dış Haber ? Spd Başbakan Adayı Steinbrück Att'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Dha Dış Haber ? Spd Başbakan Adayı Steinbrück Att'yi Ziyaret Etti

Dha Dış Haber ? Spd Başbakan Adayı Steinbrück Att\'yi Ziyaret Etti

Almanya'da 2013 senesinin eylül ayında gerçekleştirilecek genel seçimlerde Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı olan Peer Steinbrück, Almanya Türk Toplumu'nu (ATT) ziyaret etti.

12.07.2013 11:47

Almanya'da 2013 senesinin eylül ayında gerçekleştirilecek genel seçimlerde Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı olan Peer Steinbrück, Almanya Türk Toplumu'nu (ATT) ziyaret etti.

Steinbrück, Türk toplumunun talep ve sorunlarını dinlemek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini açıkladı.

ATT merkez binasında başkan Kenan Kolat ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Peer Steinbrück, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Almanya'da öncelikle din, dil, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin herkesin eşit imkanlara sahip olması gerektiğini söyledi. Vatandaşlık konusunda opsiyon modeline karşı olduklarını belirten Steinbrück çift vatandaşlığa imkan verilmesi taraftarı olduklarını kaydetti. Yabancılar yasasında iyileştirmeler yapılması gerektiğini de dile getiren Steinbrück, Almanya'da yabancılar yasası ile oturum alan kişilerin 5 yıl ve üzeri bu ülkede ikamet etmeleri halinde diğer tüm vatandaşlara tanınan haklardan eşit olarak yararlanmaları gerektiğini belirtti. SPD Partisi başbakan adayı, Almanya'da 60-70 bin civarında öğrencinin eğitimini yarıda kestiğini, yine 20 ve 29 yaşları arasında herhangi bir okul veya meslek okulu mezunu olmayan 1,4 milyon kişinin bulunduğunun altını çizdi. Özellikle göçmen kökenli gençleri etkileyen bu durumun artık kaldırılabilir olmadığını vurgulayan Steinbrück, genel olarak eğitime daha fazla önem verilmesi ve daha fazla para ayrılması gerektiğini söyledi.

Bir soru üzerine Taksim Gezi Parkı olaylarına da değinen Steinbrück, polisin demokratik haklarını kullanan göstericilere karşı şiddet kullanmamasının doğru olmadığını dile getirdi.

Almanya Türk Toplumu Başkanı Kenan Kolat ise yaptığı açıklamada, Steinbrück ile yaptıkları görüşmede 7 başlık altında taleplerini dile getirdiklerini söyledi. Kolat, öncelikle federal düzeyde Federal Katılım ve Göç Bakanlığı adı altında yeni bir bakanlık kurulması gerektiğinin altını çizdi. Kenan Kolat : 'Şimdiye kadar olan bütün çalışmalar İçişleri Bakanlığı üzerinden yürümekteydi. İçişleri Bakanlıkları da olaylara güvenlik perspektifinden bakmaktadır. Daha sonra ırkçılık konusu çok önemli. Almanya'da ırkçılık toplumsal bir sorun olmuştur. İki Almanya'nın birleşmesinden sonra burada 148 ile 182 arasında insan ırkçı cinayetlere kurban gitmiştir ki bunların 25'i Türk'tür. Öte yandan Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği de bizim için olmazsa olmaz maddelerden birisidir ve parti programlarında yer alması gerekir. Bu konuda artık temenniler de yeterli değildir, biz artık bir tarih verilmesini istiyoruz. Çifte vatandaşlık konusu artık parti programlarına alınması gereken bir husustur. Olası koalisyon görüşmelerine gidildiğinde vazgeçilmez bir konu olarak ele alınması lazım. Özellikle Türkler arasında işsizlik oranı çok yüksek; bunun değişmesi için özel programların ve teşviklerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış Haber ? Spd Başbakan Adayı Steinbrück Att'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement