Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)1- GÖZLER YARIN BAŞLAYACAK MAHMUTBEY GİŞELERİ'NDEKİ "SERBEST GEÇİŞ"TE Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yarın serbest geçiş sistemine geçileceğini açıkladığı Mahmutbey gişelerde çalışmalar sürüyor.

19.11.2016 15:35

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

1-  GÖZLER YARIN BAŞLAYACAK MAHMUTBEY GİŞELERİ'NDEKİ "SERBEST GEÇİŞ"TE

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yarın serbest  geçiş sistemine geçileceğini açıkladığı Mahmutbey gişelerde çalışmalar sürüyor. Elektronik serbest geçiş sistemi için bölgede gidiş ve gelişteki 4'er şeritlik bölümler ayrıldı. Yarından sonra kullanılmayacak gişelerin de önümüzdeki günlerde kaldırılması bekleniyor. Serbest geçiş sisteminin Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantısının eklenmesiyle bölgede yoğunlaşan trafiğe ne oranda çözüm getireceği ise Pazartesi günü belli olacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de açılmasıyla trafiği içinden çıkılmaz bir hale gelen Mahmutbey gişelerinin rahatlatılması için, geliş ve gidiş yolu üzerine 4'er şeritlik elektronik serbest geçiş sisteminin elektronik parçalarının bulunduğu taklar yerleşitirildi. Eski gişelerin ise önümüzdeki günlerde yol üzerinden kaldırılması planlanıyor.

NE ORANDA RAHATLATACAĞI PAZARTESİ GÜNÜ BELLİ OLACAK

Tamamlandığında bölgede trafiği yüzde 30 rahatlatacağı söylenen serbest geçiş sisteminin bölge trafiğine etkisi ise gerçek anlamda Pazartesi gününden itibaren ortaya çıkacak.

BUGÜN BÖLGEDE YOĞUN TRAFİK ETKİLİ OLDU

Öte yandan, Mahmutbey kavşağı ve civarında gişelerin kullanıldığı bugün de trafik oldukça etkiliydi. Atatürk Havalimanı'ndan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden, Topkapı tarafından ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden gelen araçların buluştuğu Mahmutbey kavşağında gün boyu kilometrelerce kuyruk oluştu. Bölgede 3-4 kilometrelik yolu geçmek zaman zaman saatlerce sürerken, sürücüler sıkışan trafikte zor anlar yaşadılar.

Görüntü Dökümü:

------------

-Havadan görüntülerle Mahmutbey gişelerde bugün

=============================

2- BAŞBAKAN YILDIRIM: CİNSEL İSTİSMAR DEĞİL BUNLARIN YAPTIĞI SİYASİ İSTİSMAR

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN - İSTANBUL DHA

Başbakan Binali Yıldırım Okan Üniversitesi Hastanesi'nin açılışında konuştu.

Muhalefetin "cinsel istismar düzenlemesi"yle ilgili eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, " Ülkemizin kanayan bir yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Bize yakışan, böyle bir sorun varsa bunu çözmektir. Şimdi bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Bu alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. 3 bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün

önümüze çıktı. Bugün bunun istismarını yapan ana muhalefet partisinin milletvekillerine de aynı şeyleri söylediler. Şimdi sorun İzmir milletvekiline, sorun diğer milletvekillerine, onlar anlatsınlar ama korkar anlatamazlar. Bir kör dövüştür, bir anlamsız, bir yalan rüzgarı, bir siyasi istismar.  Cinsel istismar değil bunların yaptığı siyasi istismar. Kusura bakmasınlar" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------

-Yıldırım'ın açıklaması

19.11.2016 - 14.51  Haber Kodu : 161119083

===================================

3- KUMKAPI'DA GERİ GÖNDERME MERKEZİNDE OLAY ÇIKARAN YABANCILAR KAÇTI, POLİS ARKALARINDAN ATEŞ AÇTI (2)

- O ANLAR KAMERAYA YANSIDI

- YAKLAŞIK 50 YABANCI FİRAR ETTİ

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

Fatih Kumkapı'da bulunan İl göç İdaresi'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'nde kalan yabancılar olay çıkardı. Eşyaları ateşe veren yabancılar karışıklığı fırsat bilerek kaçtı. O anlar cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi.

Olay saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Kumkapı'daki Geri Gönderme Merkezi'nde kalan yabancılar yaşam koşullarını protesto ederek eşyaları ateşe verdi.  Bunun üzerine polis ekipleri olaylara müdahale etti.

KAÇIŞLARI KAMERADA

Ancak ilk müdahale yetersiz kalınca olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bu sırada karışıklığı fırsat bilen sınır dışı edilmek üzere bekletilen yaklaşık 50 yabancı kaçtı. Polis grubu durdurmak için havaya ateş açtı. Ancak gruptakiler kayıplara karıştı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

VATANDAŞLAR SU GÖNDERDİ

İçeride kalanlara ise vatandaşlar su göndererek yardım etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Takviye polis ekiplerinin gelmesi üzerine olaylar sona erdi. Polisin önlemi sürerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

CEP TELEFONU

-Yanan binadan çıkan duman

-Dışarı çıkanlar

-Kaçmaları

-Polisin havaya ateş açması

-İtfaiyenin gelişi

-Yangına müdahale etmesi

-Camlardaki yabancılar

-Vatandaşların su vermesi

-Detaylar

AKTÜEL GÖRÜNTÜLER

-Olay yeri

-Binadan yükselen duman

-İtfaiye, polis ve sağlık ekibi

-Çevik kuvvetin gelişi

-İçeri girmesi

-Toplanan vatandaşlar

-Detaylar

19.11.2016 - 12.29 Haber Kodu : 161119056

19.11.2016 - 13.14 Haber Kodu : 161119064

=====================================

4- ADALET BAKANI BOZDAĞ NATO TOPLANTISINDA HDP'LİLERLE İLGİLİ KONUŞTU; HDP'Lİ PİR İTİRAZ ETTİ

Haber: İstanbul

İstanbul'da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yabancı parlamenterlerin sorularını yanıtladı.

Bakan Bozdağ, bazı HDP Milletvekillerinin tutuklanması ve belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili sorulara yanıt verirken "Mahkeme çağrısına uymayanlarla ilgili zorla getirme kararı uygulandı. Bütün ülkelerde mahkeme davetine uymayana bu yapılır" ifadelerini kullandı. Bazı HDP'li vekillerin masum insanları katleden teröristlerin cenazesine katıldığını belirten Bozdağ," İngiltere'de, Almanya'da bir parlamenter, onlarca vatandaşı öldüren teröristin cenazesine gitse, cenazesine omuz verse ne denir" diye sordu.

Bakan Bozdağ, mahallelerde hendek kazan teröristlerin belediye araçlarıyla kaçtıklarını bazı belediyelerin belediye kaynaklarını terör örgütüne aktardıklarını da söyledi. Bu sırada salonda bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir,  Bozdağ'a laf attı. Bozdağ, Pir'e dönerek, "Bunların hepsini yapıyorsunuz. Hepsini yapıyor belediyeler. Patlayan araçlarda belediyelerin araçlar var" yanıtını verdi.

PİR'DEN: ISPAT EDİN, EDERSENİZ İSTİFA EDECEĞİM

Bozdağ'ın konuşmasının ardından söz alan Pir, " Zorla gözaltına alınan bir milletvekili olarak konuşuyorum, sayın bakan, 'bir çağrı tebliğ edildiğinde buna uymazlar zorla mahkemeye götürülürler'diyor. Bu doğrudur. Hukuk budur. Bana, Ziya Pir olarak evine, makamına, ya da avukatına bir çağrının tebliğ edildiğini ıspat edin, ben Pazartesi TBMM'ye gidip istifa edeceğim" dedi.

Pir'in konuşması devam ederken basın kuruluşlarına yapılan ortak yayın kesildi.

Görüntü Dökümü;

-----------

- Bakan Bozdağ'ın konuşması

- Pir'in konuşması

- Detaylar

19.11.2016 - 13.43 Haber Kodu : 161119071

19.11.2016 - 13.44 Haber Kodu : 161119072_

==========================

5- BEYOĞLU'NDA SOKAĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİREN KAVGA GÜVENLİK KAMERASINDA

* Beyoğlu'nda hurdacıyla tartıştığı kişiler arasında çıkan kavga güvenlik kamerasına yansıdı.

* Kavgada sokak bir anda savaş alanına döndü.

* Yaralanan hurdacının yakınları salgırganların araç ve işyerine zarar verdi.

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda çıkan silahlı kavga güvenlik kamerasına yansıdı.

Beyoğlu Bostan Mahallesi Şirket sokakta saat 10: 30 sıralarında yaşandı. Hurdacılık yapan Ramazan Özbek, daha önceden aralarında husumet olduğu öğrenilen ismi öğrenilemeyen bir kişi ile dükkanının önünde sözlü tartışma yaşadı. Tartışma çevredekilerin araya girmesi ile sonlandırıldı. Kısa süre sonra arkadaşları ile birlikte tekrar hurdacı dükkanına gelen kişi, bir süre Özbek ile konuştuktan sonra   yumruk attı. Saldırganın  yanındakiler de tekme ve yumruklarla Özbek'i darp ettiler. Silah ve taşların kullanıldığı kavgada Özbek  kaldırım taşı atılması sonucu başından yaralandı. Silahın ateşlenmesi ile sokak içerisindeki vatandaşlar panik yaşayıp kaçıştılar. Açılan ateş sonucunda çevredeki araçlara kurşun isabet etti. Araç ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan ve başından  yaralanan Özbek'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olay sonrası Özbek'in yakınları saldırganların olay yerinde bırakıp kaçtıkları aracın camlarını kırdı. Özbek'in yakınları iki sokak ileride saldırganların çalıştığı işyerinin camlarını da kırdı.  Güvenlik şeridi ile kapatılan sokakta olay yeri inceleme ekipleri çalışmlarda bulundu. Polis saldırganları yakalamak için çalışma başlatırken gözaltına alınan kişi ifadesi için polis merkezine götürüldü.

MERMİLERDEN KÜREKLE KORUNMAYA ÇALIŞTI

Kavga anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kamerada 3 kişinin Özbek ile bir süre konuşması görülüyor.Daha sonra gruptan bir kişi Ramazan Özbek'e yumruk atıyor ve Özbek birkaç kişi tarafından darp ediliyor. Bu sırada bir kişin silah ile  ateş ettiği ve bir kişinin de yerde yaralı yatan Özbek'e  kaldırım taşı attığı görülüyor. Özbek'i korumak için elinde kürekle gelen bir kişi de silahtan çıkan mermilerden korunmak için küreği kendine siper ediyor. Saldırganlar kaçarken çevredekiler yerde yaralı halde yatan Özbek'in yardımına koşuyor.

Görüntü Dökümü

GÜVENLİK KAMERASI

----------

-3 kişinin hurdacı Ramazan Özbek ile konuşmaları

-Bir kişinin Özbek'e yumruk atması

-Özbek'in birkaç kişi tarafından darp edilmesi

-Silahlı bir kişinin rast gele ateş etmesi

-Bir kişinin yerdeki yaralıya kaldırım taşı atması

-Bir kişinin silahlı saldırıdan elindeki kürekle korunmaya çalışması

-Saldırganların kaçması

-Çevredekilerin yaralı Özbek'in yardımına koşmaları

-Özbek'in otomobille hastaneye kaldırılması

AKTÜEL KAMERA

------------

-Polisin emniyet şeridi

-Saldırganların olay yerinde bıraktıkları camları kırık kamyonet

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları

-Saldırganların çalıştığı camları kırık işyeri

-Genel ve detay görüğntüler

=============================

6- ŞİLE'DE CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ PROTESTOSU

Haber-Kamera: Nurcan KIRCALI - İSTANBUL DHA

CHP Şile İlçe Başkanlığı, cinsel istismar düzenlemesini protesto etti.

Düzenlemeyi protesto eden grup adına açıklamayı  CHP Şile İlçe Başkan Yardımcısı Memduh Kurdal yaptı. Kurdal,

"İstismara uğramış çocukları tecavüzcüsüyle evlendirilip, tecavüzcüleri aklayacak sapık zihniyete asla geçit vermeyeceğiz, vermemeliyiz" dedi. Yapılan açıklamanın ardından  ilçe başkanlığı önününde düzenlemeye karşı imza kampanyası başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Açıklama yapılması

-İmza kampanyası

============================

7- KAYIP 3 KIZ EVLERDİNE DÖNDÜ

Haber: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Gaziosmanpaşa'da geçtiğimiz çarşamba günü evlerinden çıkıp ortadan kaybolan 14 yaşındaki 3 kız arkadaş bulundu.

Çocukluk arkadaşları 14 yaşındaki Gülizar Dutçu, Petek Civelek ve Çağla Kesebir... Ailelerin anlattığına göre 3 arkadaş 16 Kasım Çarşamba günü saat 16.00 sıralarında evlerinden çıkıp birbirleriyle buluştu. Bu, ailelerinin onları son görüşü oldu. 3'ü de sırra kadem bastı. Polis, mahalleli ve aileler çocukları aramaya başladı. Arama çalışmaları sürerken müjdeli haber gece saatlerinde geldi; 3 arkadaş evlerine döndü. Kızların ortadan kaybolduktan bu yana parklarda kaldıkları öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement