Dha Yurt Bülteni -15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -15

Dha Yurt Bülteni -15

DERECİK'TE PKK HEDEFLERİNE YOĞUN TOP ATIŞI YAPILDIHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki Hudut Alayı'ndan, Irak sınırıdaki Balkaya dağlarının bulunduğu alanlar yoğun top atışına tutuldu.

30.06.2017 16:22

DERECİK'TE PKK HEDEFLERİNE YOĞUN TOP ATIŞI YAPILDI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki Hudut Alayı'ndan, Irak sınırıdaki Balkaya dağlarının bulunduğu alanlar yoğun top atışına tutuldu. Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda İnsansız Hava Aracı (İHA) ile belirlenen PKK'nın Kuzey Irak tarafındaki Basyan bölgesine yoğun top atışı yapıldı.15 dakika süren top atışlarının yapıldığı Hudat Alayında  dumanların yükseldiği görüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Top atışlarını yapıldığı bölge

-Top atışıl ile birlikte yükselen duman

-Çevreden ve top atışlarından detaylar

Abdullah KAYA/ŞEMDİNLİ(Hakkari),

===================================================

(YENİDEN)

GAZİANTEP'TE SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ 8 TERÖRİST, 146 KİLO BOMBA İLE YAKALANDI

GAZİANTEP'te, polis ve MİT'in düzenlediği ortak operasyonda sansasyonel eylem hazırlığında olan terör örgütü PKK ve PYD üyesi 2'si Suriye uyruklu 8 terörist yakalandı. Teröristlerin gösterdiği yerlerde ise saldırılarda kullanılacak 146 kilo patlayıcı ele geçiren polis, ayrıca terör örgütünün finansmanında kullanılan 4 milyon 862 bin lira değerinde altın ve para ele geçirdi. İstihbarat birimleri, terör örgütü PKK/KCK ile PYD/ YPG'nin başta büyükşehirler olmak üzere ülke genelinde kamu kurum ve kuruluşları, önemli binalarla yerler ve güvenlik güçlerine yönelik sansasyonel eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaştı. Çalışma başlatan MİT ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sansasyonel eylem için kullanılacak patlayıcıların PYD/YPG terör örgütü tarafından illegal yollarla Gaziantep'e getirildiği ve saldırıyı düzenleyecek teröristlere ulaştıracağını belirledi.

İHA'LAR EŞLİĞİNDE OPERASYON

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Gaziantep ve Şanlıurfa'da insansız hava aracı kullanarak eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda 2'si Suriye uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 şüphelinin adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çantaların incelemesinde içerisinde patlayıcı ve mühimmat taşındığı belirlendi.

ARAZİYE GÖMÜLÜ 146 KİLO PATLAYICI BULUNDU

Bunun üzerine sorgulanan 8 şüphelinin ifadeleri ve ardından gösterdikleri yerlerde arama yapıldı. Şüphelilerin gösterdiği arazide toprağa gömülü tahrip gücü yüksek parça ve basınç etkili bomba yapımında kullanılan 70 kilosu TNT ve 76 kilosu Petin olduğu değerlendirilen toplam 146 kilo patlayıcı madde ele geçirildi. Ayrıca aramalarda 17 ayrı bombalı eylemde kullanılabilecek sayıda elektrikli kapsül, alıcı verici devre, uzaktan kumanda ve anahtar sisteminden oluşan bomba malzemesi, eylem için hazırlanacak bomba düzeneğinin devresinin anlatıldığı örgütsel imzalı 4 doküman, 1 Glock marka tabanca ve bu tabancaya ait 3 şarjör ile 89 fişek ve PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne ait çok sayıda fotoğraf ele geçirildi.

4 MİLYON 862 BİN LİRA PARA ELE GEÇTİ

MİT ve polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda ayrıca terör örgütünün finansmanında kullanıldığı değerlendirilen 9 kilo 551 gram altın, 967 bin ABD Doları, 1060 Sterlin, 4 bin 655 Euro ve 72 bin 900 Türk lirası ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen altın ve paraların toplam değerinin de 4 milyon 862 bin lira olduğu kaydedildi.

Gaziantep Valiliği de konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, sansasyonel nitelikte bombalı eylem hazırlığında olan teröristler ile terör örgütüne finans sağlayanlara yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, sorgulamasının ardından adli makamlara sevk edildiği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Operasyona katılan ekipler

Özel harekatçıların ev baskınları

Evlerde yapılan aramalar

Zırhlı araçlar ve polisler

Arazide yapılan arama

Toprak altından çıkarılan patlayıcı ve mühimmatlar

Ele geçirilen malzemeler

Adliyeye sevk edilen şüpheliler

Genel ve detay görüntüler

( Haber- Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ - GAZİANTEP - DHA)

==================================================

KESK'ten, CHP yürüyüşüne destek

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Gaziantep şubesi, CHP tarafından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'ne destek verdiklerini duyurdu.

KESK Gaziantep şubesi, şube binasında düzenlediği basın toplantısı ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek verdiklerini açıkladı. KESK dönem sözcüsü Ali Ersönmez adalet ve demokrasinin toplumun tüm kesimlerinin talebi olduğunu belirtti. CHP'nin başlattığı yürüyüşü desteklediklerini anlatan Ersönmez, şöyle dedi:

"KESK adalet ve demokrasinin, toplumun tüm kesimlerinin temel talebi olduğu bilinci ile CHP'nin başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü desteklemektedir. Adalet Yürüyüşü'ne 16'ıncı gününde KESK Eş Başkanları Lami Özgen ve Şaziye Önder ile çok sayıda KESK'li katıldı. Yürüyüş esnasında konuşan KESK Eş Başkanı Lami Özgen'in belirttiği gibi, 'Yürüyüş bu ülkenin işçilerinin, emekçilerinin, ezilenlerinin ve bütün halkın talebidir.' Kanun Hükmünde Kararnamelerle, kamu emekçilerinin hukuksuz yere ihraç edilmesini kabul etmediğimizi tüm platformlarda belirttik. Bu yüzden  'Adalet Yürüyüşü' bu boyutuyla bütün kamu çalışanlarını ve işçileri ilgilendiriyor. Bu hukuksuz uygulamalardan dolayı yürüyüşe KESK olarak katılıyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Toplantıya katılanlar

Ali Ersönmez'in konuşması

Şehidin tabutunun götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

==================================================

Gaziantep'te 456 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

GAZİANTEP'te, polis tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda piyasa değeri 2,5 milyon lira olan 456 bin uyuşturucu hap ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Çukur Mahallesi'ndeki bir işyerine eğitimli polis köpeği Badi'yi de kullanarak düzenlediği operasyonda 6 kilo ağırlığında 35 bin uyuşturucu hap ele geçirdi. İşyerinde gözaltına alınan yabancı uyruklu A.A.A. ve İ.H. adlı şüphelilerin sorgulamasında elde edilen bilgiler ile Deniz Mahallesi'ndeki bir depoya da operasyon düzenlendi. Depoda yapılan aramada da 76 kilo ağırlığında 421 bin uyuşturucu hap bulundu. 2 ayrı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 2,5 milyon lira olan 456 bin uyuşturucu hap ele geçiren polisin gözaltına aldığı biri yabancı uyruklu 2 şüphelinin sorgulamasına devam ediliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------

İşyerlerine yapılan baskın

Polis köpeğinin arama yapması

Ele geçirilen uyuşturucu haplar

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ - GAZİANTEP - DHA)

==================================================

Karlama yiyerek serinlemeye çalıştılar

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde aşırı sıcaktan bunalanlar Toros Dağları'ndan getirilen karla yapılan karlama yiyerek serinlemeye çalıştı.

Serik'te hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, nemle birlikte hissedilen sıcaklık daha da yükseliyor. Bölge halkı özellikle sıcağın etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmayı tercih etmiyor. Dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise karlama yiyerek sıcağın etkisinden kurtulmaya çalışıyor. Toros Dağları'nın zirvesindeki yaylalardan getirilen kar kütlelerinin plastik kaplara konularak meyve suyuyla karıştırılmasıyla yapılan karlama serinleme tercihlerinin başında yer aldı.

Gündoğmuş Ali Bey Yaylası'ndan getirdiği karla karlama satışı yapan Selahattin Salman, "Tezgahın önü boş kalmıyor. Hava sıcaklığının artmasıyla karlama satışları artış gösterdi. Vatandaş serinlenmek için karlamaya rağbet gösteriyor. Sıcaktan bayılmak istemiyorsanız karlama yiyin, serinleyin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Genel görüntü

Karlama satışı yapan Selahattin Salman

Kamyondaki kar kütleleri

93 MB/// 02.55"

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

==================================================

PATATES ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde hasadına başlanan patates, çiftçinin yüzünü güldürdü.

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Yardımcısı Mahmut İri, üreticinin geçen yıl zarar etmesi nedeniyle, bu yıl ekim alanlarının azaldığını söyledi. Mahmut İri, geçen yıl 20-30 kuruş olan kilo fiyatının bu yıl 80-90 kuruşa yükseldiğini belirterek "Reyhanlı'da 18 bin dekar alanda patates hasadı devam ediyor. Dekar başına ortalama 4 ton ürün alınıyor" dedi. İri, şöyle devam etti: "Ürün fiyat ve rekolte açısından daha iyi durumda. İç piyasanın yanı sıra başta körfez ülkeleri olmak üzere Rusya ve Gürcistan'a ihraç ediliyor. Patates geçen yıla göre bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdü. Gelecek sezon için daha da umutluyuz."

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Patates tarlasının görüntüsü

Makine ile yapılan hasatın görüntüsü

Çuvallara doldurulan patatesin görüntüsü

İşçilerin patates toplaması

Patateslerin görüntüsü

Toplama yapanların görüntüsü

Tarladan genel ve detay görüntüler

Kamyona yüklenmesi

Mahmut İri'nin konuşması

SÜRE: 04'03"   BOYUT: 129 MB

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

====================================================

KAYSERİ'DE YÜZLERCE ÖLÜ BALIK KIYIYA VURDU!

KAYSERİ'deki Yamula Baraj Gölü'nden kıyıya vuran ölü balıklar dikkat çekti. İhbar üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri söz konusu alanda  inceleme yaptı.

Yamula Baraj Gölü'ne blık avı için giden amatör balıkçılar kıyıya vuran yüzlerce ölüalabalığı görünce tedirgin oldu. Bu konuda sosyal paylaşım sitesi üzerinden de paylaşım yaparak yetkileri göreve davet eden amatör balıkçılar, yüzlerce balığın  kıyıya vuran görüntüsünün içler acısı olduğunu söyledi. Olayın ardından  yapılan ihbarları değerlendiren Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de bölgede inceleme yaptı. Yapılan incelemede ihbar yapılan bölgede bulunan ölü balıkların hemen hemen hepsinin Gökkuşağı Alabalığı olduğu ve  balık yemi ile beslenmeye alıştırılan bu balıkların uygun beslenme alanları bulamadıkları için hayatta kalmalarının zor olduğu ifade edildi.

MÜDÜRLÜKTEN ÖLÜ BALIK AÇIKLAMASI

Müdürlük yetkilileri konuyla ilgili olarak  şu açıklamayı yaptı: "Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze yapılan toplu balık ölümlerine dair ihbarlar ivedilikle değerlendirilerek incelemeler başlatılmıştır. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde görevli Su Ürünleri Mühendisi personelle beraber Ramazan Bayramı boyunca yapılan denetimlerde Kuşçu Marina bölgesi ile Eski Taşhan bölgesi arasında kalan bölge incelenmiştir. Ayrıca, Alabalık çiftliklerinin bulunduğu bölgeler incelenmiştir. Yamula Baraj Gölünde dönem itibariyle Ramazan Bayramı öncesinde 1.200 ton civarında (yaklaşık 4.500.000 adet) alabalık hasat işlemi yapılmıştır. Hasat işlemleri sırasında alınan tedbirlere rağmen baraj gölüne kaçan balıklar bulunmaktadır. Yetiştiricilik tekniği açısından balık yemi ile beslenmeye alıştırılan bu balıkların uygun beslenme alanları bulamadıkları takdirde doğada uzun süre hayatta kalmaları olası değildir. Ölen balıkların çoğu, Su Ürünleri Kontrol görevlilerince hastalık veya mevsimsel değişime bağlı kırım olmadığı kanaatiyle bölgedeki çiftlik sahiplerince toplatılarak gömülmek suretiyle durum kontrol altına alınmıştır. Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak duyarlı vatandaşlarımızdan bu ve benzeri balık ölümlerinde; kesinlikle ölen balıkları tüketmemelerini, mümkün olan en kısa sürede Alo Gıda 174 hattını arayarak ya da 38.bsu@tarim.gov.tr, kayserienformasyon@tarim.gov.tr   adresine konum bilgisi de eklenerek haber vermelerini rica ederiz.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Kıyıya vuran balıkların cep telefonu görüntüsü

-Detaylar

( Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

DV 1 dosya 52 saniye/ 3 MB

=========================================================

HİLVAN'DA, EBABİL KUŞU BULUNDU

DÜNYANIN en esrarengiz kuşu olarak bilinen Ebabil, Şanlıurfa'nın Hilvan Belediye Başkanı'nın evinin balkonunda bulundu.

Hillvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ın eşi Fatma Bayık, sabah saatlerinde evinin balkonunda hareketsiz şekilde duran bir kuş gördü. Önce kırlangıç sandığı kuşu eline alınca farklı olduğunu anlayan Fatma Bayık, daha sonra etrafındakilere gösterince ebabil olduğunu anladı.

Torunlarıyla beraber kuşu çok sevdiklerini ancak doğal ortama bırakılması gerektiğini söyleyen Fatma Bayık, bitkin kuşu bakımını yaptıktan sonra doğaya salacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Ebabil Kuşu'nun nasıl bulunduğu ile ilgili konuşma

- Çocukların Kuşu Eline Alması

Başkan eşinin kuşu eline alması

Torunlarıyla Birlikte genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Mustafa UFAK -ŞANLIURFA-DHA

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 102

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement