Dhkp-C Operasyonundaki Gizli Dosyanın Şifresi 'Yunanistan' - Son Dakika
Güncel

Dhkp-C Operasyonundaki Gizli Dosyanın Şifresi 'Yunanistan'

Dhkp-C Operasyonundaki Gizli Dosyanın Şifresi \'Yunanistan\'

İzmir'in de aralarında bulunduğu 7 ilde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

21.01.2013 15:36

İzmir'in de aralarında bulunduğu 7 ilde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Bu arada, basılan bir dernek binasındaki duvarı asılı tablonun arkasında saklı bulunan flaş bellekteki gizli dosyanın şifresinin ise 'Yunanistan' olduğu ortaya çıktı. Dosyada, örgütün İzmir'deki yapılanmasına yönelik bilgiler bulunduğu öğrenildi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde bir süredir eylemler düzenleyen terör örgütü DHKP-C'ye yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Terör Daire Başkanlığı'nın koordinesinde çalışma başlatıldı. Polisin çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte geçen cuma günü, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu illerde yapılan eş zamanlı baskınların İzmir ayağında 17 kişi gözaltına alındı. Üst düzey kamu görevlileri ile polis ve askerlere yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürülen şüphelilerin, takip sırasında, karakol ve yabancı ülke temsilciliklerine yönelik keşifleri de fiziki takiple belirlendi.

ŞİFRE: YUNANİSTAN

Şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilirken, operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilenler arasında yer alan E.Ö.'nün, geçen eylül ayında polisin operasyonuyla, suikastlarda kullanılacağı ileri sürülen tabancayı İzmir'e getirdiği sırada yakalandığı, ancak operasyonun açığa çıkmaması için sadece 'Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' suçundan hakkında işlem yapıldığı için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu arada, Özgürlükler Derneği'ndeki aramalar sırasında polis, duvara asılı yağlı boya tablonun arkasına gizlenmiş flaş bellek ele geçirdi. Ekiplerin çabaları sonrasında flaş bellekteki dosyanın şifresi çözüldü. İçerisinde örgütün İzmir'deki yapılanmasına yönelik bilgiler bulunan dosyanın şifresinin ise 'Yunanistan' olduğu ortaya çıktı.

ÇHD'DEN PROTESTO

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi üyeleri, geçen cuma günü 7 ilde polis tarafından yapılan operasyonla, aralarında meslektaşlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını ve genel başkanları Avukat Selçuk Kozağaçlı'nın tutuklanmasını protesto etti. İzmir Adliyesi C Blok önünde toplanan yaklaşık 300 avukat adına basın açıklamasını Tuba Doğan yaptı. Avukat Doğan, "Derneğimiz yöneticileri ve üyeleri, hukukun hiçe sayıldığı koşullarda gözaltına alındı. Dernek binalarımız ile meslektaşlarımızsın işyerleri ve konutları yasadışı bir biçimde arandı. Herkesin bir mahkeme kararıyla sabit olmadığı sürece 'masum' sayılacağı ilkesinin yanı sıra savunma, adil yargılanma, konut dokunulmazlığı, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakları ile olağanüstü durumlarda ve hatta savaş halinde bile uygulanması meşru görülmeyen işkence yasağı ihlal edildi" dedi.

Gözaltındaki avukatların, her avukat görüşünden sonra çevik kuvvet tarafından yere yatırılarak zorla üstlerinin arandığını, avukat görüşlerinin işkenceye çevrildiğini ileri süren Doğan, "Zorla kan ve tükürük örnekleriyle parmak izleri alındı. Bu işlemler sırasında meslektaşlarımız yerlerde sürüklendi. Su ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak bir işkenceye dönüştü" diye konuştu.

ÇHD İzmir Şubesi olarak, gözaltındaki arkadaşlarının mücadelesini kendi mücadeleleri olarak gördüklerini dile getiren Doğan, "Bilinsin ki, arkadaşlarımızın yanında olmaya, sosyal, ekonomik ve demokratik hak ve özgürlükler mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Grup, ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozaağaçlı'nın İstanbul'da tutuklanmasını da protesto ederek, 'Kozağaçlı yalnız değildir' sloganı atıp, dağıldı.

KÖ,BK(AÖ/CK) - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dhkp-C Operasyonundaki Gizli Dosyanın Şifresi 'Yunanistan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement