Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Merhum Iraklı Türkmen Muhtaroğlu'nun Çocuklarını Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Merhum Iraklı Türkmen Muhtaroğlu'nun Çocuklarını Kabul Etti

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Merhum Iraklı Türkmen Muhtaroğlu\'nun Çocuklarını Kabul Etti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, merhum Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu’nun çocuklarını kabul etti.

12.07.2013 15:36

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, merhum Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun çocuklarını kabul etti.

Bakan Davutoğlu, Muhtaroğlu'nun çocukları Muhammed, Zeynep, Müşteba ve Akil Ali Haşim ile Dışişleri Bakanlığı'ndaki makamında görüştü.

Davutoğlu, Haşimi'nin çocuklarına Türkiye'nin de kendi ülkeleri olduğunu söyleyerek, her zaman her türlü yardımda bulunmak için hazır olduğunu kaydetti. Merhum Haşimi'nin çocuklarına direkt olarak kendi telefon numarasını da vereceğini dile getiren Davutoğlu, "Hepimizin Irak'ın barış ve esenliği için dua ediyoruz. Türkmen kardeşlerimizin Irak'ta barış ve güven içinde yaşaması için her türlü destekte bulunuyoruz. İnşallah bu günler geçecek" dedi.

"Evlatlarımız Ali Haşimi'nin bize emanetidir" diyen Davutoğlu, "Sizler Irak Türkmenlerinin geleceğinin en büyük teminatısınız. Ne ihtiyaç varsa, ne yapılması gerekiyorsa bütün imkanlarımızla seferberiz" diye konuştu.

Davutoğlu, daha sonra Haşimi'nin çocuklarına şehitler için takdim edilen Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

Kabulde Zeynep Ali Haşimi, ailesi adına yazılan mektubu Davutoğlu'na okudu.

Ali Haşim Muhtaroğlu, Irak'ın Selahaddin şehrine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde 25 Haziran'da düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Merhum Iraklı Türkmen Muhtaroğlu'nun Çocuklarını Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement