Dışişleri Sözcüsü Müftüoğlu: Türkiye ile ABD Arasındaki İttifak ve Ortaklık Ruhuna Aykırı - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Sözcüsü Müftüoğlu: Türkiye ile ABD Arasındaki İttifak ve Ortaklık Ruhuna Aykırı

Dışişleri Sözcüsü Müftüoğlu: Türkiye ile ABD Arasındaki İttifak ve Ortaklık Ruhuna Aykırı

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, ABD Temsilciler Meclisi'nde onaylanan karar tasarısıyla ilgili "ABD yasama organlarının konuyu tahrif etmeye ve siyasileştirmeye yönelik bu adımları yapıcı değildir.

07.06.2017 11:42

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, ABD Temsilciler Meclisi'nde onaylanan karar tasarısıyla ilgili "ABD yasama organlarının konuyu tahrif etmeye ve siyasileştirmeye yönelik bu adımları yapıcı değildir. Bu, Türkiye ile ABD arasındaki ittifak ve ortaklık ruhuna da aykırıdır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, ABD Temsilciler Meclisi'nde onaylanan karar tasarısı hakkında kendisine yöneltilen bir soruyu yanıtladı. ABD yasama organlarının adımlarının yapıcı olmadığını belirten Dışişleri Sözcüsü Müftüoğlu, şunları kaydetti:

"ABD Temsilciler Meclisi (TM), daha önce TM Dışişleri Komitesinde oylanan yersiz bir karar tasarısını gündemine alarak dün akşam onaylamıştır. Benzer bir karar tasarısı, geçtiğimiz hafta Senato'nun Dış İlişkiler Komitesi'ne de sunulmuştur.

ABD yasama organlarının konuyu tahrif etmeye ve siyasileştirmeye yönelik bu adımları yapıcı değildir. Bu, Türkiye ile ABD arasındaki ittifak ve ortaklık ruhuna da aykırıdır" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Sözcüsü Müftüoğlu: Türkiye ile ABD Arasındaki İttifak ve Ortaklık Ruhuna Aykırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement