Diyanet-Sen, 'Dünya İnsan Hakları Haftası' Nedeniyle Açıklamada Bulundu - Son Dakika
Güncel

Diyanet-Sen, 'Dünya İnsan Hakları Haftası' Nedeniyle Açıklamada Bulundu

Diyanet-Sen, \'Dünya İnsan Hakları Haftası\' Nedeniyle Açıklamada Bulundu

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Her türlü ölümün, bombayla, yıkmayla, linçle, tecavüzle, şiddetle, hak yemeyle kabul edildiği, lakin kimyasal silahla insan öldürmenin kırmızı çizgi sayıldığı bu dönemde, insan haklarından...

10.12.2013 12:30

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Her türlü ölümün, bombayla, yıkmayla, linçle, tecavüzle, şiddetle, hak yemeyle kabul edildiği, lakin kimyasal silahla insan öldürmenin kırmızı çizgi sayıldığı bu dönemde, insan haklarından bahsetmenin anlamından yoksun bir değer olduğunu görmek bizi derinden üzmektedir" dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar 7-10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu.

'İnsan haklarının anayasası' olarak tanımlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin 65. yılı olduğunu belirten Bayratutar, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde, ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada insan haklarının yok hükmünde yaşandığı, ölümlerin, kıyımların devletlerin şahsi çıkarları uğruna işlendiği bu günlerde sadece kağıt üzerinde önemini koruyan bu günün hesabını tarih affetmeyecektir" ifadesini kullandı.

Dünya'nın bir çok yerinde insani değerlerin yok sayıldığına değinen Bayraktutar, açıklamada bulundu:

"Devletlerin bencilce, kanla kirletilmiş hevesleri uğruna bugün Suriye'de, Mısır'da, Arakan'da kanlar akıtılmakta,600 bini geçen mültecilere ev sahipliği yapan Türkiye Dünya'da İnsan haklarının sahipleneni olduğunu tekrar göstermiş durumdadır. İnsan haklarından bahseden Avrupa ise sınırlarına dayanmış, yardım eli uzatın diyen 40-50 kişiye dahi sahip çıkamazken İnsan Haklarından bahsetmesi vicdan sahibi olan herkese şaşırtıcı gelmiştir. Her insanın yaşama hakkı olduğunu göz önünde bulundurmamız gerekir, bir topluluk, bir devlet, bir millet nesillerine daha iyi bir yarın bırakmak için kandan meydana getirdiği bir geleceği evlatlarına miras bırakamaz."

Her türlü ölümün, bombayla, yıkmayla, linçle, tecavüzle, şiddetle, hak yemeyle kabul edildiğini söyleyen Bakraktutar, "Kimyasal silahla insan öldürmenin kırmızı çizgi sayıldığı bu dönemde, insan haklarından bahsetmenin anlamından yoksun bir değer olduğunu görmek bizi derinden üzmektedir" dedi.

Bayraktutar, "Diyanet-Sen olarak Hz. Muhammed'in Hicret'in 10'uncu yılında, bir cuma günü öğleden sonra Arafat'ta yaptığı "Veda Hutbesi" konuşması, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin öncü metinlerinden biri olarak kabul ediliyor ve bu metine dayanarak son sözümü peygamberimizin haklara, insanlığa, değerlere dokunan bu veciz mesajı ile sonlandırıyorum.

"Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız/ Allah'ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksız yere öldürmeyeceksiniz./ Zina etmeyeceksiniz./ Hırsızlık yapmayacaksınız." ifadelerini kullandı" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet-Sen, 'Dünya İnsan Hakları Haftası' Nedeniyle Açıklamada Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement