Diyarbakır'da Çocuklar Toma'ya Kartopu Attı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Çocuklar Toma'ya Kartopu Attı

Diyarbakır\'da Çocuklar Toma\'ya Kartopu Attı

Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okular bugün öğleden sonra tatil edildi.

31.12.2015 17:24

Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okular bugün öğleden sonra tatil edildi. Uçak seferlerinin iptal edildiği kentte, kar top oynayan çocuklar güvenlik önlemi alan polisin TOMA aracına kartopu attı.

Diyarbakır'da sabaha karşı başlayan ve kenti etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün öğleden sonra ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, ilimiz merkez ilçelerinde yoğun kar yağışı devam ettiğinden, öğleden sonra da devam edeceği öngörüldüğünden dolayı ve buzlanma riski olabileceğinden dolayı, ilimiz merkez ilçeleri (Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir) ve sınırları içerisinde bulunan tüm eğitim öğretim kurumlarında, 31.12.2015 Perşembe günü öğleden sonra, eğitim- öğretime yarım gün ara verilmiştir" denildi. Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde güvenlik önlemi alan bir TOMA'ya kar topu atan çocuklar ile polisler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Yaşları 6 ila 10 arasında değişen çocukların TOMA'ya kartopu attığını gören bir vatandaş, çocuklarla konuşarak durmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Vatandaşın ısrarına rağmen çocuklar TOMA'ya kartopu atmaya devam etti. Görevli polis memurları, çocuklara kartopu atmamalarını söylemesine rağmen, çocuklar gülerek TOMA aracına kartopu atmaya devam etti.

Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün yapılması gereken Diyarbakır- İstanbul, Diyarbakır-Bursa ve Diyarbakır-Ankara uçak seferleri de iptal edildi.

SİLVAN'DA 10 KÖY YOLU KAPANDI

Silvan İlçesi'nde ise yoğun kar yağışı nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapandı. Silvan'a bağlı Bayrambaşı, Keklikdere, Dolukardı, Taşpınar, Çiğdemli, Gürpınar, Çığyatağı, Üçbasamak, Dağcılar, ve Kayadere köylerinde yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolları kapandı. Dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam yoğun kar yağışı nedeniyle araçların üstü karla kaplanan vatandaşlar, araçların üzerindeki karları temizlemeye çalıştı. Belediye ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Çocuklar Toma'ya Kartopu Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement