"Diyarbakır'da Güçlü Sektörler Var" - Son Dakika
Güncel

"Diyarbakır'da Güçlü Sektörler Var"

"Diyarbakır\'da Güçlü Sektörler Var"

Ekonomi Bakanlığı Kıdemli Danışmanı Barış Cihan Başer, Diyarbakır'da kümelenmeye uygun güçlü sektörler bulunduğunu belirtti.

09.10.2013 14:42

Bir süredir Diyarbakır'da bulunan Ekonomi Bakanlığı uzmanları, sektörel rekabet ve kümelenme ile ilgili Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) uzmanlarıyla birlikte yaptıkları incelemelerin ardından, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği'ni DTSO'da gerçekleştirilen bir toplantı ile sektör temsilcilerine tanıttı.

Toplantıya Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Aslan ile DTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanları, DTSO uzmanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesinde açılış konuşması yapan DTSO Genel Sekreteri Mehmet Aslan, alana ilişkin incelemelerde bulunan bakanlık uzmanlarının, ihracatı arttırmak amacıyla başlatılan hibe destek programını tanıtmak üzere gelmelerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Kıdemli Danışman Barış Cihan Başer ile Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı İrem Ekmekçi Konuk, program hakkında detaylı bilgilendirmede bulunarak soruları cevapladılar.

Diyarbakır'da kümelenmeye uygun güçlü sektörler bulunduğunu belirten Başer, bölgede genel olarak Van Turizm Kümesi ve Batman Hazır Giyim Kümesi dışında küme bulunmadığını, bu anlamda alanın boş olduğunu söyledi.

"DOĞU'NUN PARİS'İNE PROJE GETİRELİM"

URGE'nin, elastik ve firmalar için bürokrasiyi ortadan kaldıran bir program olduğunu belirten Başer, "Gelin Diyarbakır'a, Doğunun Parisi'ne bir proje getirelim" şeklinde konuştu.Yaptıkları çalışmalar neticesinde, Diyarbakır için ikisi öncelikli olmak üzere dört sektörü URGE programına dahil edebileceklerini, bu sektörlerin DTSO yetkililerince açıklanacağını belirten Başer, URGE kapsamında hibe rakamının yüzde 75 olduğunu, yüzde 25'lik oranın ise iş birliği kuruluşlarınca karşılanması gerektiğini belirtti.

Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı İrem Ekmekçi Konuk ise, bunun ihracat odaklı kümelenmeyi esas alan bir destek programı olduğunu vurgulayarak, URGE hibe programının detaylarını ve başvuru yollarını anlattı.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Diyarbakır'da Güçlü Sektörler Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement