Diyarbakır'da Uyuşturucu Operasyonu Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Uyuşturucu Operasyonu Düzenlendi

Diyarbakır\'da Uyuşturucu Operasyonu Düzenlendi

Diyarbakır'da "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik 2012 yılı Ekim ayından beri sürdürülen planlı ve projeli çalışma kapsamında uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

30.10.2013 18:19  Güncelleme: 18:17

Diyarbakır'da "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik 2012 yılı Ekim ayından beri sürdürülen planlı ve projeli çalışma kapsamında uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyon ile ilgili Vali Mustafa Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven bir basın toplantısı düzenlediler.

Basın toplantısında konuşan Vali Kıraç Diyarbakır halkının yaşam standartlarını bozan uyuşturucuya yönelik operasyonlar kapsamında artık şehir merkezinde de operasyonlara başladıklarını belirtti. Vali Kıraç konuşmasına şöyle devam etti: "İlimizde bulunan umuma açık park, okul önleri, bahçe ve ara sokaklarda uyuşturucu madde sattıkları tespit edilen, şüphelilerin yakalanması amacıyla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet unsurlarıyla polis helikopteri destekli 800 personelin katıldığı Diyarbakır İl merkezinde 85 şahsa ait 79 ikamet ve 22 iş yeri ile Şanlıurfa Siverek'te bulunan 1 ikamete yönelik 25.10.2013 günü saat 06:00 da eş zamanlı olarak yapılan bu operasyona 51 şüpheli şahıs yakalanmış ve bu şahıslarla ilgili adli işlemler başlamıştır. Gerçekleştirilen bu operasyonda 26.054 gr kubar esrar,87.223 gr toz esrar,22.185 adet ecstasy hap, 2 adet ruhsatsız av tüfeği,194 adet mermi(160 adet 9mm.34 adet 7,65 mm) ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 22605 TL paraya el konulmuştur. Toplam da yaklaşık bu operasyonda 500 bin liralık uyuşturucu satıcılarına darbe vurulmuştur. Bu operasyona katılan tüm personele Diyarbakır halkı adına teşekkür ediyorum."

Vali Kıraç: "Son dönemde uyuşturucu satıcılarına 15 büyük operasyonda 2,5 milyar lira darbe vuruldu.

Diyarbakır'da son dönemde 15 büyük operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlar 4.559 dönümlük bir alanda gerçekleştirildi ve bu operasyonlarda 246.951.000 kök kenevir,16.221 ton kubar esrar, 36.247 ton da toz esrar ele geçirilip imha edilmiştir. Bu operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine yaklaşık 2,5 milyar liralık bir darbe vurulmuştur.

Vali Kıraç konuşmasında operasyonların devam edeceğini ve halkın refahı için zarar verici tüm unsurlarla kararlılıkla mücadele edileceğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti."Uyuşturucuyla mücadelemiz Diyarbakır halkıyla, kamu görevlileriyle, güvenlik güçleriyle artarak devam edecektir. Amacımız insanlığa faydalı bir gelecek bir toplum bırakmaktır. Bu amaçla da insanlığa zarar verici tüm emareleri ortadan kaldıracağız.

"Bu suçla mücadelede kararlıyız ve mücadelemizi de sürdüreceğiz."

Vali Kıraç yaptığı konuşmada bu işle uğraşanlar da seslenerek bu işten uzak durmalarını bu yolun sonunun iyi olmadığını söyledi. Vali Kıraç konuşmasında "Bu işle uğraşanlar bu işleri bıraksınlar. Gelsinler bize bizim insan yararına yapmış olduğumuz, toplum yararına çalışan programlarımız var. O programlarda bugünlerde 4 bin kişiye kurayla iş imkânı sağlayacağız. Türkiye girişimcilik açısından çok zengin bir ülkedir. İstenildiği taktirde güzel işler ortaya çıkabilir. Kötü yollardan kazanarak bu insanlar hayatlarını sürdürmeleri imkansız. Çünkü bu suçla mücadelede kararlıyız ve mücadelemizi de sürdüreceğiz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Uyuşturucu Operasyonu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement