Diyarbakır Sur Şehidi Törenle Memleketine Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Sur Şehidi Törenle Memleketine Uğurlandı

Diyarbakır Sur Şehidi Törenle Memleketine Uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Tetik için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

07.03.2016 16:49

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Tetik için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Elviranlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başlayan törende saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. Şehit İbrahim Tetik'in Ağrı'nın Patnos İlçesi Jandarma Komutanlığı'ndan geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiği belirtildi. Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu birlik adına yaptığı konuşmada, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla, görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.Törenin ardandan şehit Uzman Çavuş İbrahim Tetik, toprağa verilmek üzere memleketi Kütahya'ya gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Sur Şehidi Törenle Memleketine Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement