Diyarbakırlı Şehidin Evine Ateş Düştü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlı Şehidin Evine Ateş Düştü

Diyarbakırlı Şehidin Evine Ateş Düştü

Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakolda çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Diyarbakırlı Yaşar Karadağ'ın evine acı haber, kaymakam tarafından verildi.

05.08.2012 19:25  Güncelleme: 11:33

Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola teröristler tarafından düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Diyarbakırlı Yaşar Karadağ'ın evine acı haber, kaymakam ve askeri yetkililer tarafından verildi.

6 asker ile 2 köy korucusunun şehit düştüğü Hakkari Geçimli köyünde şehadet şerbeti içen şehitlerden Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Kuyu köyü nüfusuna kayıtlı Karadağ ailesinin 10 kardeşinden biri olan 21 yaşındaki Yaşar Karadağ'ın acı haberi, baba evine ateş düşürdü. Geçici köy korucusu olan acılı baba ağlamamak için göz yaşlarına zor hakim oldu. Kendi halinde ve fakir bir aile olan Karadağ ailesinin reisi Cuma Karadağ, oğlunun Hakkari'nin neresinde görev yaptığını bile bilmediğini söyledi. Acı haberi bugün aldıklarını belirten baba Cuma Karadağ, "Bugün Kaymakam ile birlikte Ergani Asayiş Komutanı geldi ve haberi bize verdi. En son Cuma günü görüştük. Telefonla konuştuğumuzda yerinin iyi olduğunu söyledi. Askerliğinin rahat olduğunu söylüyordu" dedi.

FINDIK İŞÇİLİĞİNE GİTTİKLERİ ADAPAZARI'NDA, KARDEŞLERİNİN ŞEHİT OLDUĞUNU ÖĞRENDİLER

7'si erkek 3'ü kız olmak üzere 10 çocuğundan birini kaybetmenin acısını yaşayan baba Cuma Kardağ, maddi imkanları yetersiz olduğu için diğer çocuklarının da bir hafta önce Adapazarı'na fındık işçiliğine gittiğini söyledi. Karadağ, "Çocuklarım bir hafta önce Adapazarı'na fındık toplamaya gitti. Kardeşlerinin şehit olduğunu öğrenince bugün geri dönmeye başladılar. Ailenin durumu iyi olmadığı için sürekli olarak çocuklarım fındık işçiliği için Adapazarı'na gidiyorlardı" diye konuştu.

Çermik ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kuyu köyünde ikamet eden şehit asker Yaşar Karadağ'ın ailesinin bulunduğu evin kapısı ile köy meydanına Türk bayrakları asıldı. Erkekler şehit evinde toplanırken, kadınlar ise komşunun avlusunda bir araya geldi. Oğlunu şehit veren acılı anne Sultan Karadağ, Zazaca ağıtlar yakarak acısını dışa vurmaya çalıştı. Evladını kaybetmenin acısını yaşayan Sultan Karadağ yanındaki kadınlar tarafından teselli edilmeye çalışıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakırlı Şehidin Evine Ateş Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement