Doktorlardan 'Sabim Can Aldı' İddiası - Son Dakika
Güncel

Doktorlardan 'Sabim Can Aldı' İddiası

Doktorlardan \'Sabim Can Aldı\' İddiası

Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (SABİM) 184 numaralı şikayet hattına yapılan 'ipe sapa gelmez şikayetler' nedeniyle doktorlar hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

04.12.2012 16:54

Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (SABİM) 184 numaralı şikayet hattına yapılan 'ipe sapa gelmez şikayetler' nedeniyle doktorlar hakkında soruşturma açıldığını söyledi. SABİM'e şikayet edilmesi sonrasında intihar eden Dr. Melike Erdem olayını hatırlatan Ertürk, "Melike Erdem arkadaşımızın yaşadığı da bir mobbing'dir. Tükenmişlik sendromuna girmiş ve kötü sonuç yaşanmıştır" dedi.

Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, SABİM'in 184 numaralı şikayet hattı sisteminin kurulmasının ardından, sürekli şikayet ve hoşnutsuzluk durumuyla doktorlar ile hastaların karşı karşıya bırakıldığını söyledi. İstanbul'da bir hastanede görev yapan Dr. Melike Erdem'in de bir hastasının şikayeti sonrası savunma hazırladığını hatırlatan Ertürk, "Arkadaşımızın yaşadığı da bir mobbing'dir (İş yerindeki kişiler üzerinde sistematik baskı). Yalnızlaştırılmış, tükenmişlik sendromuna girmiş ve en kötü sonucu yaşamıştır. SABİM 184 hattının şimdiye kadar yaşattığı en kötü durum budur" diye konuştu.

Toplantıda ceketlerine Melike Erdem'in fotoğrafının da bulunduğu 'Alo 184 Yetti Artık Çık Devreden' yazılı kağıt asan Antalya Tabip Odası'nın yönetim kurulu üyeleri ve Başkan Ertürk, Erdem'in ailesi ve sağlık çalışanlarına başsağlığı diledi. Şikayet hattına ipe sapa gelmeyen ihbarlar yapıldığını kaydeden Ertürk, "Bir arkadaşımız hakkında, ameliyattan çıkan ve yemek yemesi yasak olan hastanın ihbarı nedeniyle hastayı aç bıraktığı gerekçesiyle soruşturma açıldı" dedi.

185 NUMARALI SAĞOL, TEŞEKKÜR HATTI KURULMALI

Şikayet hattına yapılan ihbarların herhangi bir elemeden geçirilmediğini ve ihbar hattında görevlilerin yeterli bilgi birikimine sahip olmadıklarını belirten Ertürk, gece yapılan asılsız bir ihbar sonrası sabah mesaiye başlamadan soruşturma zarfı gönderilmesinin, doktorların çalışma motivasyonunu azalttığını söyledi. Ertürk, SABİM 184 hattının kapatılarak, 185 numaralı sağol, teşekkür hattı kurularak, vatandaşların özveriyle çalışan sağlık personeline hak ettiği saygıyı göstermesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamaya katılan Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç da kamu hastaneleri birliği yasasıyla halkın 'müşteri', sağlık çalışanının da müşterileri memnun edecek kişiler olarak görüldüğünü aktardı. Sağlıkta özelleştirme uygulamaları kapsamında taburcu olan hasta istediği takdirde evine ambulansla götürüleceğini ve bir hemşirenin eşlik etmesi gerektiğini anlatan Kılınç, şunları söyledi:

"Bir hasta hangi poliklinikten taburcu oluyorsa o poliklinikteki bir hemşire, ambulansta hastaya refakat edecek. Çok güzel bir uygulama ama bir poliklinikte 23 hasta varsa 2 hemşire var. Hemşireler hastayı evine götürmeye gittiğinde hastanedeki diğer hastanın sağlığı bozulursa kim ilgilenecek? Hastanelerdeki personel sayısı bu uygulamaya yeterli değil."

Kılınç, yeni bir uygulamayla da ambulanslara kamera sistemi konulmasının planlandığını söyledi. Planlanan uygulamanın doğruluğu hakkında resmi makamlara yazı gönderdiklerini, ancak kendilerine bilgi verilmediğini aktaran Kılınç, "Ambulanslara kamera sistemi konulması hasta hakları ve hasta mahremiyetinin ihlalidir" dedi.

MELİKE ERDEM OLAYI

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu Melike Erdem, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışırken sözleşmeli olarak 1 yıllığına İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil tıp asistanı olarak işe başladı. Melike Erdem, 30 Kasım günü bir hastasının SABİM'e yaptığı şikayete ilişkin savunma hazırladı. Bu savunmasını başhekime teslim eden Erdem, hastanenin 6'ncı katındaki dahiliye kliniğinden atlayarak yaşamına son verdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doktorlardan 'Sabim Can Aldı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement