Dört Bacaklı Deniz Yıldızı - Son Dakika
Güncel

Dört Bacaklı Deniz Yıldızı

Dört Bacaklı Deniz Yıldızı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde lise öğrencisi 15 yaşındaki Yiğit Emre Çiftçi, dalış yaparken üç metre derinlikte dört bacaklı deniz yıldızı buldu.

01.08.2011 11:15

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde lise öğrencisi 15 yaşındaki Yiğit Emre Çiftçi, dalış yaparken üç metre derinlikte dört bacaklı deniz yıldızı buldu. Dört bacaklı deniz yıldızına çok ender rastlandığı belirtildi.

Turgutreis Beldesi'ne, ailesiyle tatile gelen, İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Yiğit Emre Çiftçi, Karaincir Koyu'na dalış yaptığı sırada, üç metre derinlikte dört bacaklı deniz yıldızı buldu. Çiftçi'nin karaya çıkardığı dört bacaklı deniz yıldızı, tatilcilerle turistlerin de ilgisini çekti. Deniz canlılarına ilgi duyduğunu belirten Yiğit Emre Çiftçi, "Bu nedenle sürekli dalıyorum ve deniz canlılarını izliyorum, bazılarını da topluyorum. Dört bacaklı deniz yıldızını ilk kez gördüm. Deniz yıldızını deniz suyunda koruyorum. Bir şekilde Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ne göndermeye çalışacağız" dedi.

Dört bacaklı deniz yıldızının çekilip gönderilen fotoğrafını inceleyen Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Türker, bu duruma çok ender rastlandığını belirterek, "Gördüğümüz kadarıyla bacaklardan biri kopmamış. İlginç bir durum. Deniz yıldızını üniversiteye getirip incelenmesini sağlayacağız. İnceledikten sonra daha detaylı açıklama yapabiliriz. Böyle deniz canlılarının üniversitede korumaya alınıp öğrenciler ve asistanlar tarafından incelenmesinde yarar var" diye konuştu. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dört Bacaklı Deniz Yıldızı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement