Dumanlı'dan Demokratikleşme Konferansı - Son Dakika
Güncel

Dumanlı'dan Demokratikleşme Konferansı

Dumanlı\'dan Demokratikleşme Konferansı

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin konuğu olan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, 'Türkiye'de Demokratikleşme Süreci' konulu konferans verdi.

04.10.2013 18:15

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin konuğu olan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, 'Türkiye'de Demokratikleşme Süreci' konulu konferans verdi.

Konferansa Döşemealtı Kaymakamı Süleyman Aksoy, Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Türkiye'nin demokrasi serüvenine ilişkin Ekrem Dumanlı, Tanzimat Fermanı'ndan başlayıp, 1'inci Meşrutiyet, 2'nci Meşrutiyet, Bab-ı Ali Baskını, Cumhuriyet'in ilanı, çok partili döneme geçiş, 1960 ve 1980 darbelerinden örneklerle Türkiye'nin demokrasi tarihini öğrencilere anlattı.

Temel hak ve özgürlüklerin birçok ülkede büyük çatışmalarla kazanıldığını belirten Ekrem Dumanlı, " Fransa, İngiltere, Almanya, ABD'de de temel hak ve özgürlüklerin kazanımı öyle bir çırpıda gerçekleşmiş değildir" dedi.

Türkiye'nin petrol, doğalgaz gibi yeraltı zenginlikleri olmadığı ve tek zenginliğinin insanı olduğunu anlatan Dumanlı, bundan sonraki sürece ilişkin yönetim ve yönetme döneminin bittiğini, yönetişim dönemine dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de geçmesi gerektiğini söyledi.

Dumanlı, yazarların gazetelerinden çıkarılmalarına ilişkin bir öğrencinin sorusuna verdiği yanıtta, "Genel kanaatim, bir fikir zenginliği içerisinde bu insanların yazması lazım. Bunlar bazen yazdıklarıyla bizi rahatsız edebilirler. Etmelidirler ki biz bir başka pencereden de mevzulara, manzaraya bakabilmeliyiz" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dumanlı'dan Demokratikleşme Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement