Dünya Rabia Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Rabia Günü

Dünya Rabia Günü

Şanlıurfa’da Dünya Rabia Günü nedeniyle Memur-Sen tarafından organize edilen ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüş düzenlendi.

14.08.2014 15:10

Şanlıurfa'da Dünya Rabia Günü nedeniyle Memur-Sen tarafından organize edilen ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüş düzenlendi. Grup 3 dilde hazırlanan pankart ve dövizlerle, Rabia Meydanı'na kadar yürüdü.

Dünya Rabia Günü nedeniyle Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi, Şanlıurfa Genç Memur-Sen, İnsani Yardım Platformu ve AK Parti Şanlıurfa Gençlik Kolları tarafından yürüyüş düzenlendi. Hazırlanan İngilizce, Arapça ve Türkçe pankart ve dövizlerle yaklaşık 700 metre yürüyen grup, Türkçe ve Kürtçe, İsrail, Mısır, Sisi, darbe ve zulüm karşıtı sloganlar attı.

Rabia Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Aşırı sıcak nedeniyle eylemciler ve basın mensupları zor anlar yaşadı. İslam coğrafyalarında yaşananlara tepkisini dile getiren Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Çoşkun, Dünya Rabia Günü olarak kabul edilen 14 Ağustos'u insanlığın dünyaya sahip çıktığı gün olarak tanımladı. Çoşkun, "14 Ağustos, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür. Mısır darbecisi Sisi'nin, Suriye canisi Esed'in, Filistin ve Gazze'de kan pazarı kuran Netenyahu yönetimindeki, siyonist katil İsrail'in, Doğu Türkistan'da Müslüman kıyımı yapan zalim Çin'in, Mali'de, Arakan'da, Orta Afrika'da Muhammedi bedenleri vahşet ve işkenceyle tanıştıran insanlıktan nasipsiz yönetimlerin, Halep'te, Şengal'de, Telafer'de, dünyanın farklı yerlerinde, farklı dinlere, farklı mezheplere, farklı milletlere mensup mazlumlara zulmederek insanlığı katleden zalimlere kabus günüdür. İnsanlığın vicdanını dünyada hakim kılmak isteyen bütün insanların zalimi def etmenin, merhamet ve adaleti insanlığa hediye etmenin, ümmet olmanın ilk şartı olduğuna inanan bütün Müslümanların ayağa kalkma günüdür" dedi.

Açıklamanın ardından program sona erdi.

Öte yandan, alandan geçerken grubu gören ve Suriyeli olduğu öğrenilen 2 bayan bir süre duraksayarak, Arapça pankartları okuyup, eylemcileri izledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement