Ali İsmail Korkmaz'ın Babası Açıklama Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Korkmaz'ın Babası Açıklama Yaptı

Ali İsmail Korkmaz\'ın Babası Açıklama Yaptı

Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, katillerin yakalanması için bir umut gördüğünü ve devamının da geleceğini söyledi.

04.02.2014 00:56  Güncelleme: 09:09

Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, "Bugün burada katillerin yakalanması bir umut gördük, devamı da gelecek ve diğer hepsi de yargılanacaktır. İnşallah onlar da cezalarını çeker" dedi.

Korkmaz, duruşma sonrası adliye çıkışında yaptığı açıklamada, davanın Kayseri'ye getirildiğini ve Kayseri'de gerçeklerin görüldüğünü söyledi.

Aileyi sahiplenenlerin, unutmayan ve yanlarında duranların kendini gösterdiğini ifade eden Korkmaz, "Avukatlar görevlerini yüzde yüz yerine getirmiştir. Bizi savunan avukatların içlerinde insanlık hissi ve iyilik vardı, Yürekleri haksızlığa dayanmıyor onun için buradaydılar. Bizim yanımızda olan herkes onun için buradaydı, hepsine teşekkür ediyorum. Bugün burada katillerin yakalanması bir umut gördük, devamı da gelecek ve diğer hepsi de yargılanacaktır. İnşallah onlar da cezalarını çeker" diye konuştu.

Anne Emel Korkmaz da "Elbet bir gün katillerden hesap soracağız. Ali İsmail'e öyle bir hesap verecekler ki ben buna inanıyorum. Herkese yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Ailenin avukatlarından Ayhan Erdoğan, Ali İsmail Korkmaz'ın ciddi bir duruşması olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Sanıkların gerçekten kurtulma ümidinin olmadığı, delillerin faillerin kendileri olduğu ve kasten adam öldürmeyle ilişkili de ciddi delillerin olduğu mahkemede ortaya çıktı. Hatta tutuksuz sanıkların tutuklanması gerektiği konusunda en azından savcılık makamında bir intiba doğdu. Bizim kanaatimiz: savunma olarak mutlaka ve mutlaka bu yargılamanın sonunda buradaki faillerin hüküm giyeceği. Ancak bunlarla sınırlı kalacak değiliz. Bunları azmettirenler var. Bunları azmettirenlere ilişkin olarak da bizim yargılama sürecinde mutlaka çalışmalarda ortaya çıkarmak için çabamız olacak. Yine gerek Eskişehir Valisi, Eskişehir Emniyet Müdürü İçişleri Bakanı gerekse başbakanın bu olayda sorumluluğunu er veya geç ortaya koyacağız ve onları da mutlaka yargı önüne çıkartacağız. Düşüncemiz budur."

Ailenin diğer avukatı ve Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Aslan ise Yaklaşık 4 parçadan oluşturulan bu davanın ilk duruşmasının görüldüğünü dile getirerek şunları belirtti:

"Bugün Türkiye'nin çeşitli illerinden İstanbul'dan, Ankara'dan, Eskişehir'den, Hatay'dan, Bursa Adana'dan ve Kayseri'den birçok meslektaşımız davayı izledi. 150'nin üzerinde avukat arkadaşımız bu davaya katıldı. Toplumsal muhalefet, çeşitli demokratik kitle örgütleri, avukat örgütleri, barolar bu davanın sahipsiz olmayacağını, nereye götürülürse götürülsün davanın takipçisi olacağını gösterdi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ali İsmail Korkmaz'ın Babası Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement