Eğitim-Sen'den Rektör Omay'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Sen'den Rektör Omay'a Ziyaret

Eğitim-Sen\'den Rektör Omay\'a Ziyaret

Eğitim-Sen yönetim kurulu üyeleri Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ı makamında ziyaret etti.

02.03.2012 11:43

Değişik konuların ele alındığı ziyarette, Artuklu Üniversitesi'nin, kurulduğu günden bu yana özellikle, eğitim başta olmak üzere birçok alanda Mardin'e yeni bir vizyon kazandırdığının altını çizen Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Mehmet Can Yıldız, bu kazanımın geliştirilmesi ve korunması için herkese görev düştüğünü savundu.

Rektörlük önünde gerçekleştirdikleri bir sendikal faaliyetleri esnasında göstericilere Üniversite Rektörü tarafından çay ikram edildiğini hatırlatan Yıldız, "Üniversite sendikal faaliyetler için özgür bir alan olduğunu göstermiştir. Arkadaşlarımız bunu sürekli dile getiriyor. Üniversite yönetiminizde sergilediğiniz, her kesime karşı eşit, katılımcılığı ve bilimsel araştırmacılığı destekleyen anlayışınızdan dolayı üniversitede görev alan sendika üyesi arkadaşlarım ve yönetim kurulu adına sizlere teşekkür ediyorum. "şeklinde konuşarak karşılıklı işbirliğiyle birçok sorunun üstesinden gelineceğine dair inançlarının tam olduğunu belirtti.

Şube Başkanı Mehmet Can Yıldız, Eğitim-Sen Mardin Şubesi'nin kısa tanıtımını yapıp yönetim kurulu üyelerini takdim ederek devam ettiği konuşmasında, Üniversite öğrencilerinin yurt ve taşıma sorunlarının giderilmesi noktasında örgütlü bir sivil toplum kuruluşu olarak destek vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Artuklu Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin barınma ve yurt sorunlarının görüşüldüğü ziyarette Üniversite yönetiminin gösterdiği gayreti takdir ettiklerini vurgulayan Can Yıldız "Yasaların öğrenci yurdu inşasında üniversitelere yetki tanımamış olması kabul edilir bir durum değil. "dedi.

Üniversite olarak, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olarak gördükleri Sivil Toplum Örgütleriyle kurulan her türlü işbirliğini toplumsal katkı olarak gördüklerini ifade eden Rektör Omay ise, Eğitim-Sen Mardin şubesi başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir arada bulunmanın, topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş bütün yasal topluluklarla işbirliği içerisinde bulundukları anlamına geldiğine işaret ederek bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü, bir taraftan üniversitenin yerleşkesinin tamamlanması için çalışırken bir taraftan da öğrenim hayatını Mardin'de sürdürmek isteyen öğrencilerin barınacağı yurtların yapılması için her türlü çabayı sarf ettiklerine dikkat çekerek şöyle devam etti.

"Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin yurt ve taşıma ihtiyaçlarının giderilmesi için her düzeyde girişimlerde bulunduk, resmi yazışmalarla, birebir görüşmelerle bu sorunların halledilmesi için uğraşlar verdik. Üniversitemizi ve şehrimizi tercih eden her öğrencinin yaşayacağı zorlukların giderilmesini bir görev olarak addediyoruz. Öğrenci yurdu yapılması için yeni üniversite yerleşke alanında 50 dönümlük bir yer tahsis ettik. Yurtların; inşası kurulması, temin edilmesi ve işletmesi tamamen Yurtkur'a bağlı olduğu için bu alanda yetkilerimiz sınırlı düzeyde kalıyor. En kısa zamanda ilgili makamların süreci hızlandıracaklarını umuyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğitim-Sen'den Rektör Omay'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement