Elazığ - Cezaevinde Kadınlar Günü Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Elazığ - Cezaevinde Kadınlar Günü Kutlaması

Elazığ - Cezaevinde Kadınlar Günü Kutlaması

Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nedeniyle Düzenlenen Törende, Kadın Mahkumlardan Oluşan Koro Davetlilere Konser Verdi.

07.03.2011 18:52

ELAZIĞ E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen törende, kadın mahkumlardan oluşan koro davetlilere konser verdi.

Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Cezaevindeki 17 kadın hükümlü ve tutuklu Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu saz sanatçıları koro şefi Funda Kova yönetiminde sahne aldı. Kadınlar söyledikleri türkülerle tutuklu ve hükümleleri çoştururken, halk oyunları gösterileri de yapıldı. Konsere, Vali Muammer Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Cezaevi savcısı Cemalettin Şimşek, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kılıç, Elazığ İşkadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ve tutuklular katıldı.

Tutuklu ve hükümle kadınlar adına konuşan Serap Yaşat, hatırlanmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kalabalığı görünce değerli olduğunu hissettiğini söyleyen Yaşat, "Cezaevinde zamanla insan bazı şeyleri unutuyor, eğlenmeyi kadın olmayı. Bizler bu etkinliği 5 hafta içersinde hazırladık. Bu beş haftalık hazırlık aşamasında zamanın nasıl geçtiğinin anlayamadık, heyecanla hevesle hazırladık. Dışarıdayken bize sıradan gelen 8 Mart'ın ne anlama geldiğini yeni öğrendik. Şimdi düşünüyorum da kadınlarla ilgili daha fazla gün olsa ve bizler daha çok hatırlansak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ - Cezaevinde Kadınlar Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement