Elit Ustalığı Sanat Eseri Oldu - Son Dakika
Güncel

Elit Ustalığı Sanat Eseri Oldu

Elit Ustalığı Sanat Eseri Oldu

Elit'in sanat aşığı marifetli ustası, ünlü ressamların tablolarına ve heykellere çikolatayla hayat verdi.

05.02.2013 14:30  Güncelleme: 11:20

Türkiye'nin ilk çikolata ve şekerleme üreticilerinden olan, 89 yıldır çikolataya damgasını vuran Elit çikolatalarının ustası Ahmet Çakır, çikolata yapımında kullanılan makinelerin maketleri ile başladığı çikolatadan sanat yapma serüvenini, Osman Hamdi Bey'in ünlü tablosu ''Kaplumbağa Terbiyecisi''ni çikolatadan resmederek taçlandırdı.

Yılların tecrübesiyle edindiği çikolata ve pasta yapımındaki becerilerini, bir üst seviyeye taşıyarak çikolatadan modeller, heykeller ve farklı eserler yaratmak amacıyla uzun süredir çalışan Çakır, eserlerini sadece çikolatadan üretiyor.

Elit'in sanatçı ustasının çikolatadan yaptığı eserler, Elit Çikolata Esenyurt Fabrikası'nda sergileniyor. Görenleri hayran bırakan eserler, uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkıyor.

Kakao meyvesinin çikolataya dönüşme sürecini anlatan maketler, Da Vinci'nin Mona Lisa tablosu, çikolatan elbisesi ve ayakkabılarıyla da Elit kızı ilgi çekiyor.

Elit'in marifetli ustası Ahmet Çakır, yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla kişiye özel kalp şeklinde çikolatalar, tablolar ve heykeller de yapıyor.

Sergide en çok dikkat çeken eserlerden biri olan "Kaplumbağa Terbiyecisi" tablosunu yapabilmek için Osman Hamdi'nin kitabını okuyan Çakır, "Kitabı okuyunca çok etkilendim ve bu tabloyu çikolatadan yapmaya karar verdim" dedi.

Şimdiki hedefinin kız kulesini yapmak olduğunu söyleyen Çakır, " İleride imkan olursa Miniatürk'ün çikolatadan versiyonunu yapmayı planlıyorum" diye konuştu.

Türkiye'de kişi başı yılda 2 kg çikolata tüketiliyor

Elit Çikolata Pazarlama Müdürü Tolga Halimoğlu da, Türkiye'de çikolata pazarının her yıl yüzde 10-15 oranında artış gösterdiğini ifade ederek, Avrupa'da kişi başı yıllık çikolata tüketiminin 8-10 kg, Türkiye'de ise 2 kg olduğunu söyledi.

Halimoğlu, Türkiye'de toplam çikolata tüketiminin yüzde 45'inin Marmara Bölgesinde gerçekleştiğini de dile getirerek, doğuya doğru gidildikçe çikolatanın daha çok hediyelik olarak satın alındığını kaydetti.

Ahmet Çakır

Mesleğe 1982'de babasının Feriköy'deki pastanesinde başlayan Ahmet Çakır, bir dönem Sirkeci'deki Konyalı Lokantası'nın pasta bölümünde çalıştı. Daha sonra bir süre Holiday Inn Oteli'nde pasta ustası olarak görev yapan Çakır, Faruk Güllüoğlu'nun Azerbaycan Bakü'deki üretim tesisinde Üretim Sorumlusu olarak çalıştı. 2 yıl Bakü'de görev yaptıktan sonra İstanbul'daki üretim fabrikasında kurulan pasta bölümünde çalışan Çakır, burada kurulan çikolata bölümünde de görev aldı.

Çikolata eğitimi almak için Belçika'ya giden Çakır, Avrupa'daki ünlü çikolata markalarının fabrikalarını ve mağazalarını ziyaret edip, çeşitli seminerlere katılarak çikolata bilgisini geliştirdi.Çakır, 2012'nin başından bu yana Elit çikolata fabrikasında Genel Demo Şefi olarak çalışıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elit Ustalığı Sanat Eseri Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement