Emep'ten Demokratik Anayasaya Destek - Son Dakika
Güncel

Emep'ten Demokratik Anayasaya Destek

Emep\'ten Demokratik Anayasaya Destek

Denizli'ye gelen Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye'de 30 yıldır süren çatışmanın, çatışmasızlığa dönüşmesinden mutlu olduklarını belirterek, yaşanan temel sorunun demokrasi olduğunu vurgulayıp, demokratik bir anayasaya evet...

30.03.2013 19:51

Denizli'ye gelen Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye'de 30 yıldır süren çatışmanın, çatışmasızlığa dönüşmesinden mutlu olduklarını belirterek, yaşanan temel sorunun demokrasi olduğunu vurgulayıp, demokratik bir anayasaya evet diyeceklerini söyledi.

Denizli TMMOB Lokali'nde EMEP Denizli İl Başkanı Mehmet Kırgız, BDP Denizli İl Başkanı Mehmet Tahir Kaya, Tüm Bel Sen, BES, SES, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği, 78'ler Denizli Girişimi ve DEBA işçileriyle kahvaltıda buluşan ve basın toplantısı düzenleyen EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye'de 30 yıldır süren çatışmanın, çatışmasızlığa dönüşmesinden mutlu olduklarını söyledi. Kişi ve kurumların haklarını almak için mücadele etmesi gerektiğini belirten Gürkan, "Biliyoruz ki sendikalı olanlar bir çok zorlukla karşı karşıyadır. Siyaseti sadece siyasi partilere bırakmak doğru değil. Her durumda gündeme dair söyleyeceğimiz bir şeyler olmalıdır. Demokrasinin en çok tartışıldığı bu dönemde bizlere çok görev düşmektedir. Kürt'ün hakkı Türk'ün hakkıdır, işçinin hakkı bizim hakkımızdır, bizim haklarımız onların hakkıdır. Bu ülkede yaşanan temel sorun bir demokrasi meselesidir. Demokrasi ve barış için birleşmemiz gerekiyor. İçeride ve dışarıda savaşa hayır diyerek herkes elini taşın altına koymalıdır" diye konuştu.

Demokratik bir anayasaya her zaman destek verdiklerini sözlerine ekleyen Gürkan, "Demokrasiyi tesis etmek için hepimize görev düşüyor. Yıllarca savaşın yarar sağlamadığını gördük. Ülkemizde muhalefet etmek zordur. Anayasa'da yönetilenlerin de söz hakkı olmalıdır" dedi.

ONB (İÖ/RT) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emep'ten Demokratik Anayasaya Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement