"Endüstriyel Otomasyon" Semineri - Son Dakika
Güncel

"Endüstriyel Otomasyon" Semineri

"Endüstriyel Otomasyon" Semineri

GAÜN'de "Endüstriyel Otomasyon" konulu seminer düzenlendi.

03.12.2012 10:23

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Konferans Salonunda Entek Eğitim Teknolojileri Danışmanlık A.Ş. Satış ve Proje Müdürü Özcan Demirsoy tarafından "Endüstriyel Otomasyon" konulu seminer düzenlendi.

Gelişen dünyada endüstriyel otomasyon hakkında bilgi veren Demirsoy, yeni teknolojiye sahip endüstriyel otomasyon robotları ve makinelerini tanıttı. Öğrencilerin çağa ayak uydurabilmesi için son teknolojiye sahip eğitim setlerinin önemine dikkat çeken Demirsoy, insansı robot NAO'yu tanıtarak robotik eğitimin günümüzdeki önemini belirtti.

Endüstriyel eğitimler hakkında konuşan Demirsoy, " Türkiye'de hızla gelişen sanayileşme ile birlikte nitelikli işgücü ihtiyacı sürekli artan bir grafik göstermektedir. Biz Entek olarak sanayinin ihtiyaç duyduğu insan kaynaklarını yetiştirmek üzere devlet veya uluslar arası yatırım kaynakları destekli eğitim projelerinin gerçekleştirilmesi için eğitim merkezleri, devlet ve sanayi arasında diyalog kuruyor ve eğitim, istihdam, verimli üretim konularında bu üç merkezi koordine ediyoruz" şeklinde konuştu.

Demirsoy, "Günümüzde endüstriyel otomasyonun yoğun olarak kullanıldığı fabrikalardaki temel ihtiyaç yüksek kapasitede kaliteli ürün imal etmektedir. Bu nedenle otomasyon üretim yöneticilerinin vazgeçilmez bir tercihi olmaktadır" ifadesinde bulundu.

Seminerin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. L. Canan Dülger, öğrenciler için faydalı bir seminer olacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Endüstriyel Otomasyon' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement