Engelli Muhammed'in Resim Sergisini Kılıçdaroğlu Açtı - Son Dakika
Güncel

Engelli Muhammed'in Resim Sergisini Kılıçdaroğlu Açtı

Engelli Muhammed\'in Resim Sergisini Kılıçdaroğlu Açtı

Okuma yazması ve konuşma yeteneği bulunmayan zihinsel engelli 23 yaşındaki Muhammed'in resim sergisini CHP Genel Merkezi müzesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açtı.

08.11.2011 16:56

Ankara'nın Altındağ İlçesi Anafartalar Mahallesi'ndeki bir gecekonduda oturan, seyar tezgahta simit, mısır ve kestane satarak evini geçindirmeye çalışan Hasan Yalçın'ın 4 çocuğundan en küçüğü olan, okuma yazması ve konuşma yeteneği de bulunmayan zihinsel engelli 23 yaşındaki Muhammed'in resim çalışmasını CHP Genel Merkezi müzesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açtı.

Kılıçdaroğlu açılışta, Muhammed'in resimlerini Afrikalı ressamların resimlerine benzetti.

Ailesiyle birlikte hayat mücadelesi veren zihinsel engelli Muhammed Yalçın, yağlı boya resim çalışmasına önce kağıt tual üzerinde başladı, ardından oturduğu evin duvarlarını, kapısını ve ahşap eşyalarını boyayarak sürdürdü.

Seyyar satıcılık yapan baba Hasan Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oğlu Muhammed'in yağlı boya ve resim malzemesini karşılamakta zorlandğını anlatırken, "Evin önce içi ve balkon duvarlarını, ardından dışına resim yapmaya başladı. Muhammed'i durduramıyoruz. Benim kazancım ile oğlumun resim malzemelerini karşılamakte zorlanıyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partililerle genel merkezde bayramlaştıktan sonra Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler birimi sorumlusu Ayten Kayalıoğlu'nun desteğiyle Muhammed Yalçın'ın genel merkezin müzesinde 35 ayrı yağlı boya resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, engelli Muhammed'in yaptığı resimleri izlerken, "Muhammed'in yaptığı resimleri, Afrikalı ressamların çalışmalarına benzettim. Çok ayrı ve değişik bir tarz" dedi. Kılıçdaroğlu, Muhammed'in babasına ise "Böyle bir sanatçı çocuğa sahip olmaktan gurur duymalısın. Muhammet'in çalışmalarını tebrik ediyorum. Umarık Muhammed'in çalışmaları gereken ilgiyi görür" dedi.

Muhammed'in sergisine katılan Ankaralı Ressam Harun Antakyalı ise sergide yaptığı konuşmada, "Muhammed'in çalışmaları tamamen dışa vurum ve özgün tarzda. Bu tür çalışan sanatçı çok azdır." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Muhammed'in Resim Sergisini Kılıçdaroğlu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement