Engelliler İçin Hazırlanacak Rapor Öncesi Milletvekilleri İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Engelliler İçin Hazırlanacak Rapor Öncesi Milletvekilleri İstanbul'da

Engelliler İçin Hazırlanacak Rapor Öncesi Milletvekilleri İstanbul\'da

Haber - Kamera.Engelli haklarını ve engelli bireylerin karşılaştıkları hak ihlallerini incelemek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Alt Komisyon Üyesi Milletvekilleri, Aile ve Sosyal...

16.05.2013 16:10

Haber - Kamera: Özgür ARSLAN İSTANBUL - DHA

Engelli haklarını ve engelli bireylerin karşılaştıkları hak ihlallerini incelemek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Alt Komisyon Üyesi Milletvekilleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı rehabilitasyon merkezleri ile engellilerin erişilebilirliği başta olmak üzere İstanbul genelinde yapılan çalışmaları yerinde incelemek amacıyla İstanbul Valiliği'ni ziyaret etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile üyeler gerçekleştirdikleri basına kapalı görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Komisyon Başkanı AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, toplantının yararlı olduğunu belirterek, "Gerek Sayın Valimin verdiği bilgiler ve uygulamadaki pratiklerini dinleme imkanımız oldu. Bu konudaki öngörüleri bizim için gerçekten çok aydınlatıcı oldu. Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerimiz, Milli Eğitim ve Aile Sosyal Politikalar müdürlerimizin uygulamada karşılaştıkları hususları ve çözüm noktasındaki önerilerini not ettik. Amacımız nüfusumuzun yüzde 12.29'unu istatistiklere göre oluşturduğunu bildiğimiz bu 8.5 milyon insana tekabül ediyor, aileleriyle birlikte düşündüğümüz zaman bu oran çok daha yükseğe çıkıyor. Sosyal devlet ilkesinden hareketle insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için hazırlayacağımız raporun ilgili bakanlıklara, kurumlara, kuruluşlara yol gösterici olması için bir çaba içerisindeyiz. TBMM'nin bu kadar yoğun bir nüfusu ilgilendiren bir konuda çalışma yapmaması bir eksiklik olurdu" diye konuştu. Akdağ, uygulamayı yerinde görmek için rehabilitasyon merkezlerini, okulları ve sağlık kuruluşlarını da ziyaret edeceklerini aktardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler İçin Hazırlanacak Rapor Öncesi Milletvekilleri İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement