Engin Alan'dan Partililere Bozkurt Selamı - Son Dakika
Güncel

Engin Alan'dan Partililere Bozkurt Selamı

Engin Alan\'dan Partililere Bozkurt Selamı

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 37. duruşması görülmeye başlandı.

24.06.2011 16:15

"balyoz Planı" iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 37. duruşması görülmeye başlandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Albay Dursun Çiçek ve Emekli Korgeneral Engin Alan'ın de aralarında bulunduğu 149 tutuklu sanık katıldı. Sanık Nejat Bek aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı. 13 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı olan emekli Orgeneral Ergun Saygun'un GATA'daki tedavisi devam ettiği için duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Ömer Diken duruşmada sanıkların savunmalarının alınacağını belirterek Genelkurmay Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri Başkanı Koramiral Kadir Sağdıç'ı kürsüye çağırdı.

SAĞDIÇ SUÇLAMALARI REDDETİ

İddianamedeki suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini belirten sanık Sağdıç, iddianameyi eleştirdi. "Bu iddianame usulden ve esastan hukuk dışıdır" diyen Sağdıç, "Hukukun kabul ettiği tek bir delil dahi yoktur. Suçlamalara temel teşkil eden 11, 16 ve 17 numaralı CD'lerin, takiben Gölcük'ten ele geçirildiği Ek Delil klasörleri kapsamında bildirilen dijital kayıtların çeşitli bilirkişi raporları ve benden önceki sanıkların bu konudaki tespitleri çerçevesinde komplo ürünü, düzmece dijital veriler olduğu ortaya çıkmıştır. Ortada benimle ilgili delil teşkil eden ne bir hukuki belge, imza, genetik bir bulgu ne de eylemim vardır" dedi. Sağdıç "Biz hukuktan kaçmıyoruz, kurumuz kurumsal olarak arkamızda bile duramıyor. Bireysel olarak yargılanıyoruz. Biz masumuz. Çok incindik, çok yaralandık" şeklinde konuştu.

"HİÇBİR KANIT OLMAKSIZIN TUTUKLANMAM HUKUKSUZLUKTUR"

1. Ordu Plan Seminerine katılmadığını belirten Sağdıç, Balyoz, Suga ve Oraj dahil iddianamede adı geçen planlar hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Bu çerçevede herhangi bir görev almadığını ve kimseye görev vermediğimi anlatan Sağdıç, herhangi bir çalışma yapmadığını kaydetti. "Hiçbir kanıt olmaksızın tutuklanmam hukuksuzluktur" diyen Sağdıç, " Sözde SUGA bilgisayar çıktısı bir hukuki belge değildir, sadece dijital bir montajdır" diye konuştu.

"HUKUK DIŞI OLARAK SANIK DURUMUNA DÜŞÜRÜLDÜM"

Sağdıç 45 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığını ve takdir belgeleri aldığını anlatarak, "İddianame hukuk dışı derlenmiştir, Hiçbir delil olmaksızın şahsım iddianame ile yine hukuk dışı olarak sanık durumuna düşürüldüm. Yaşadığım mağduriyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yüklenmeye çalışılan bu iftiraların yarattığı maddi ve manevi hasarı tanımlamak mümkün değildir. Buna sözcükler yetmez. Hukukun kabul ettiği hiçbir delil ve kanıt olmaksızın "hükümeti cebren iskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüsten" yargılanmam çok büyük bir adaletsizlik ve iftiradır. Bu davada sanık durumuna düşürülmem beni, ailemi ve temsil ettiğim kurumsal varlığı derinden yaralamıştır" ifadelerini kullandı.

ENGİN ALAN'DAN BOZKURT SELAMI

Duruşmaya ara verildiği sırada MHP'den İstanbul milletvekili seçilen tutuklu sanık Engin Alan'ı, Silivri MHP ilçe teşkilatında görevli bir grup partili bozkurt işaretiyle selamladı. Bunun üzerine Engin Alan da kendisini bozkurt işaretiyle selamlayan partilileri bozkurt işaretiyle selamlaayrak karşılık verdi.

"SENİ ALMAYA GELDİK"

Ailesi ve yakınlarıda Engin Alan'a "Seni almaya geldik, lazımsın sen dışarda" diye bağırdı. Duruşma tutuklu sanıkların savunmaların alınmasıyla devam ediliyor. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engin Alan'dan Partililere Bozkurt Selamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement