Erdoğan Bayraktar, "Bartın'a Büyük Önem Veriyoruz" - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Bayraktar, "Bartın'a Büyük Önem Veriyoruz"

Erdoğan Bayraktar, "Bartın\'a Büyük Önem Veriyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Bartın'da ziyaretlerde bulundu.

06.08.2011 09:14

Ulus ilçesinde 42 bin adet tapunun dağıtım törenine katılan Bakan Bayraktar, tapu dağıtım töreninin ardından Abdipaşa Belediyesi, Bartın Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Bayraktar, yoğun ziyaret programının ardından akşam da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle iftar yemeğine katıldı.

Ulus ilçesinde 42 bin tapu hak sahiplerine dağıtıldı

Erdoğan Bayraktar, Bartın'a gelişinde Abdipaşa beldesinde AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Bartın Valisi İsa Küçük, protokol üyeleri ve Abdipaşalı vatandaşlar tarafından davul ve zurna ile karşılandı. Abdipaşa'daki karşılamanın ardından Ulus ilçesine geçen Bakan Bayraktar, Ulus öğretmenevinin bahçesinde düzenlenen 42 bin adet tapunun dağıtım törenine katıldı.

Tapu dağıtım törenine, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Vali İsa Küçük, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Arıt Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Tapu ve Kadastro GenelMüdürü Gökhan Kanal bakanlık daire müdürleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile tapu alan çok sayıda vatandaş katıldı.

Tapu dağıtım töreninde konuşan Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Ulus ilçesinde 45 köyde gerçekleşen kadastro çalışmalarının neticesinde tapuların dağıtımının yapıldığını, tapuların hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Milletvekili Tunç; "2-B sorununu da çözeceğiz"

AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç'ta törende yaptığı konuşmada; Bartın'da tapu kadastro çalışmalarının sona erdiğini belirterek; "AK Parti iktidarından önce Bartın'ın üçte birinde kadastro geçmişti, 8,5 yılda üçte iki oranında kadastro çalışmaları yapılarak, tapusuz yerimiz kalmadı. Kadastro çalışmalarının sonucunda ormana bırakılan yerler oldu, orman vasfında olmayan ancak geçmiş haritalarda orman görüldüğü için tapularını veremediğimiz ancak atadan dededen kalan ekip biçtiğimiz bu yerlerin tapularının verilebilmesi için 2-B arazilerinin tespitine yönelik kanunu geçen dönem çıkardık, şimdi bu arazilerin tespiti çalışmaları tüm ülke genelinde ve Bartın ilimizde başladı, tespit çalışmalarının ardından tapuların verilebilmesi için gerekli yasal düzenlemeyi yapacağız ve ardından vatandaşlarımıza tapularını vereceğiz" dedi.

Tunç; "Bartın ve İlçelerinde yatırımlarımız artarak devam edecek"

Milletvekili Tunç, Bartın'ın tüm ilçe belde ve köylerine önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve bu yatırımlarla Bartın'ın her geçen gün büyüdüğünü belirterek; "Ulus ilçesinde de çevre yolu çalışmalarımız, Ulus'un giriş ve çıkışındaki köprü çalışmalarını tamamlamak üzereyiz, milli park yatırımlarımıza devam ediyoruz, Ulus ilçemizde Yüksekokul kurulması, İlçe hastanesinin yatırım programına alınması ve köylerimizde de Köydes projelerimiz Ulus için önemli çalışmalarımız, bu gün tapularını alan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, tapu kadastro çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Bakanlığının ilk günlerinde Bartın'a ve Ulus'a gelerek bizleri onurlandıran Çevre ve Şehircilik Bakanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal; "Eski sistemle 40 yıl sürecek işi 7 yılda tamamladık"

Törende konuşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal 2004 yılından bu yana yaptıkları yeni düzenleme ile 40 yılda bitirilebilecek olan kadastro çalışmalarını 7 yılda tamamladıklarını söyledi. Kanal; "Eğer 2004 yılından öncesinin düzeninde çalışmalar devam etmiş olsaydı Bartın'ın kadastro çalışmalarını tamamlamak 35-40 yıl sürecekti" dedi.

Vali Küçük; "Tapu senetleri sosyal barış demektir."

Vali İsa Küçük ise, "Bugün aldığınız tapu senetleri elbette ki bugüne kadar ekip biçtiğiniz tarlalarınızın, bağ bahçenizin senetleridir. Hepimiz biliyoruz ki tapu senetleri topraklarımıza sahip olmanın tek ve en önemli belgesidir ama topraklarımızı korumaya tek başına yeterli değildir. Topraklarımız, tarlalarımız, bahçelerimiz aynı zamanda vatan toprağıdır. Vatan toprağı imar ve ihya ister, ekilip dikilmek, biçilmek ister. Bütün bunları yapmazsak yağmurla, selle rüzgarla yavaş yavaş elimizden kayar gider. Sizlerden tek bir isteğimiz vardır: Tapu senetleri sosyal barış demektir. Senetler komşularımızla, toplum ve tabiatla barışık yaşamak demektir.

Barışık yaşamak mutluluk, mutluluk da manevi zenginlik demektir" diye konuştu.

Bakan Bayraktar; "İlk Ziyaretimi Bartın'a yapıyorum"

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da, "Bugün sevinçliyiz. 2003 yılının başına kadar Bartın'da 60 bin tapu varken, 2004 yılından bu yana yapılan çalışmalarla bu rakam 150 bine çıktı ve bugün de 42 bin tapunun dağıtımını yapıyoruz. İnsanın bulunduğu yeri benim diyebilmesi, sahiplenmesi ve satabilmesi için tapusunun olması gerekir. Aynı şekilde elinde tapu olup, mera olup ellerinden alınmaması için ellerinde tapu olması gerekir. Bartın'a hükümetimiz çok önem veriyor, 8,5 yılda 500 milyon lirayı aşan kamu yatırımı Bratın'a yapıldı. Üniversite, yollar, 911 konut yapıldı. Bartın geçmişte çok göç veren bir ilimizdi. Bu güzel ve şiri ilimizin göç alan bir il konumuna gelmesi için çalışıyoruz. Bartın il merkezinin yanı sıra İlçeleri de güzel olan bir ilimizdir. İlk ziyaretimi buraya yapıyorum çünkü Bartın doğal güzellikleri ile tarihi turistik değerleriyle korunması gereken bir ildir. Bartın ticaret için önemli bir ildir. Başbakanımızın sizlere selamı var. Toplu açılışta da sizleri ziyarete gelecek. Önümüzdeki yıllarda eğitime sağlığa daha çok önem veren projelerimiz var.

Bayraktar; "Bizim hedefimiz 2023"

"Hedefimiz önümüzdeki 4 yıl değil, 2023 yılıdır." Diyen Bayraktar; Türkiye onurlu şerefli bir gelişme hamlesi yaşamıştır. Türkiye Sayın Başbakanımızın liderliğinde giderek büyümektedir, Artık insanlarımız bu ülkenin onurlu vatandaşı olmanın gururunu yaşayacak. Dış ülkelere gittiklerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyerek başı dik bir şekilde yürüyebilecek, 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılında kişi başı milli geliri 25 bin dolara çıkartacağız. Türkiye'yi dünya ekonomisinde ilk 10'a sokarak küresel güç konumuna getireceğiz , Tapuların sizlere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum " şeklinde konuştu.

Bakan Bayraktar Abdipaşa Belediyesini ziyaret etti

Ulus ilçesinde gerçekleştirilen tapu dağıtım töreninin ardından Abdipaşa beldesine gelen Bakan Bayraktar ve beraberindeki heyet, Abdipaşalı vatandaşlar tarafından karşılandı. Abdipaşa belediyesini ziyaret eden Bakan Bayraktar, belediye binasında belde belediye başkanlarının taleplerini dinledi.

Yeni Valilik Binasında Brifing, AK Parti il Başkanlığını ziyaret

Abdipaşa'ya yaptığı ziyaretin ardından Bartın Valiliğine gelen Bakan Bayraktar ve beraberindekiler, yeni hükümet konağında Bartın Valisi İsa Küçük'ten brifing aldılar. Tapu Kadastro İl Müdürlüğünü ziyaret eden Bakan Bayraktar, müdürlükte incelemelerde bulunduktan sonra, AK Parti İl teşkilatında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Bartın programının akşam bölümünde de Bartın protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte Hotel Grand Astra'da iftar yemeğine katılan Bayraktar burada da bir konuşma yaptı.

STK temsilcileri ve protokolle iftar yemeği

İftar yemeğinde konuşan Bakan Bayraktar, Bartın'ın gelişmeye müsait önemli avantajları bulunan bir il olduğunu, liman, Üniversite, Demiryolu projesi, duble yollar, Organize Sanayi bölgesinin genişletilmesi, TOKİ köprüsü, Katı atık bertaraf tesisi, doğalgazın kente verilmesi gibi konuların takipçisi olduklarını söyledi. Çevre ve sanayi dengesini iyi kurmak zorunda olduklarını belirten Bakan Bayraktar; "Bartın hükümetimizin büyük önem verdiği illerimizden, İl Yöneticilerimizle, Milletvekilimizle Bartın'ın gelişmesi kalkınması için önemli projeleri yeni dönemde hayata geçireceğiz, Bartın'da çevreyi koruyarak, yatırımcımızın da önünü tıkamadan istihdam alanlarını büyütmek için çalışmalarımız devam edecek." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erdoğan Bayraktar, 'Bartın'a Büyük Önem Veriyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement