Erdoğan'ın Erken Dönmesinin Nedeni Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Erken Dönmesinin Nedeni Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Latin Amerika gezisini bir gün erken bitirerek Türkiye'ye dönmesinin ve rotasını değiştirerek ABD'nin Houston kentine inmesinin nedeni açıklandı.

14.02.2015 08:18  Güncelleme: 11:55

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Latin Amerika gezisini bir gün erken bitirerek Türkiye'ye dönmesi ve dönüş yolunda rotasını değiştirerek ABD'nin Houston kentine inmesi, Türkiye'de spekülasyonlara yol açtı.

CUMHURBAŞKANLIĞI "KILIÇ" İDDİASINI YALANLADI

Erdoğan'ın Houston'a inmesi, MİT Müsteşarlığı'na Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın atanmasıyla ilişkilendirilen haberler sosyal medyaya yansıdı. Ancak Cumhurbaşkanlığı kaynakları bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve spekülasyondan ibaret olduğunu belirttiler.

ROTA NEDEN DEĞİŞTİ

Söz konusu haberlerle ilgili Cumhurbaşkanlığı yetkilileri şu bilgileri verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın resmi temasları dün bitti. Üçüncü güne sadece turistik gezi programı kalmıştı. Sayın Cumhurbaşkanı, heyet üyelerinin eğilimlerinin belirlenmesini istedi. Dönmek isteyenlerin sayısı çoğunlukta olunca bir gün erken dönülmesine karar verildi. Başlangıçta Türkiye'ye dönüş rotası yakıt ikmali zorunluluğu nedeniyle Meksiko City- Dublin İstanbul şeklinde belirlenmişti. Ancak bu uzun bir rotaydı. Bunun yerine seyahati 2 saat kısaltan Meksiko City-Houston-İstanbul rotasının izlenmesine karar verildi. Uçak Houston'a indiğinde Sayın Cumhurbaşkanı istirahat halindeydi ve uçaktan inmedi. İstirahat halinde olduğu için de Büyükelçi Serdar Kılıç'la görüşmedi."

"ERKEN DÖNMEMİZİN TEK NEDENİ MEMLEKET HASRETİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin seyahati bir gün önce bitirmesinin nedenine ilişkin soruya da "Biliyorsunuz sizlere de sordurdum. Heyetin eğilimi dönme yönündeydi. Dolayısıyla erken gelmemizin nedeni sadece memleket hasreti" yanıtını verdi.

FİDAN'IN YERİNE ADI GEÇEN KILIÇ'LA GÖRÜŞTÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz ABD ziyareti Ankara kulislerini haraketlendirmişti. Erdoğan, "sır küpüm" dediği Hakan Fidan'dan boşalan MİT Müsteşarlığı görevi için adı geçen Serdar Kılıç ile görüştüğü iddia edilmişti.

SERDAR KILIÇ KİMDİR?

Serdar Kılıç, Türkiye'nin son yıllarda yıldızı parlayan diplomatları arasında yer alıyor. Japonya'daki görevinin ardından Kılıç, ABD'ye atanmış ve bu kritik atama sonrası başbakanlığı döneminde Erdoğan'ı ağırlamıştı.

CHP'Lİ AİLEDEN GELİYOR

Halen Türkiye'nin Washington Büyükelçisi görevini yürüten Serdar Kılıç, CHP'li bir aileden geliyor. Serdar Kılıç'ın babası İlyas Kılıç (1921-2013) , 1961-1980'li yıllar arasında Samsun'dan üst üste 5 dönem milletvekilliği yaptı. Serdar Kılıç'ın kardeşi Çağatay Kılıç'ın babası Sinan Kılıç ise uzun yıllar Erdoğan'ın doktorluğunu yapmıştır.

SON YILLARDA YILDIZI PARLAYANLARDAN

Dışişleri Bakanlığı'na aday memur olarak 1984 yılında başlayan Serdar Kılıç, sırasıyla Kuveyt Büyükelçiliği'nde Ateşe, Los Angeles Başkonsolosluğu'nda Muavin, Körfez İslam Ülkeleri Dairesi'nde İkinci Katip, NATO Daimi Temsilciliği'nde Başkatip, NATO ve BAB Savunma İşleri Dairesi'nde Şube Müdürü, NATO Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar, Balkan Ülkeleri Dairesi'nde Daire Başkanı, NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma Dairesi'nde Genel Müdür Yardımcısı, Lübnan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Japonya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi VE ABD nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevlerini yürüttü.

Erdoğan\'ın Erken Dönmesinin Nedeni Belli Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Erken Dönmesinin Nedeni Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • döşemeci geldi: Ulen bu davarlar olmasa vakit nasıl geçer diye düşünüyorum sağolsunlar sürü halinde haberlerin yorum köşesinde beni bekliyorlar acaba döşemeci bize nasıl döşemeleri hazırlamış bazılarına sürpriz oluyor bazılarıda alışmış döşemelere böyle tepe takla gidiyoruz bakalım hayırlısı 6 31 Yanıtla
  • HİÇ İNANDIRICI DEGİL: YAHU MEMLEKET HASRETİ DİYEREK BU ÖNEMLİ OLAYI GEÇİŞTİRMEYİN EY! ÜLKENİNN BAŞINDAKİ UZUN ADAM. !! GEÇMİŞTE GÖRDÜK. . BAKIN BURADAN SÖYLÜYORUM ABD NİN AKLA HAYALE GELMEYEN VE SADECE ALLAH C. C. NUN BİLECEGİ ÇOK GİZLİ VE ÇOK İLGİNÇ İŞLER YAPMAKTADIRLAR. ABD DE ÇOK GİZLİ VE ÇOK İLGİNÇ İŞLER DÖNÜYORU DÜNYA SİYASETİ ÜZERİNDEN. !! O CUMHUR TANIDIGIMIZ CUMHUR OLMAYABİLİR. !!! DİKKAT EDİN. !! SÖZÜME DİKKAT EDİN. !!! 28 5 Yanıtla
  • METiN YAZAR: Haberin sadece ilk KISA bölümünü okudum. Emine ablam hayatini yasiyor, amcamin sayesinde. 23 7 Yanıtla
  • özer: bu millet bulideri çoooooook seviyor kim ne söylerse söylesin 5 15 Yanıtla
  • BAFRALI: YAPTIĞINIZIN HEPSİ TURİSTİK GEZİ. ÜLKEYE NE FAYDASI VAR. 10 4 Yanıtla
  • özer: bu insanlar nekadar aptalipe sapa gelecek hiçbir yorumyok karşımızda bu milletin lideri var ona saygısızlık yapmak kimin haddine geleceğin on onbeş yılın liderivar bu ülkenin liderine türk olan hakaret edemez edenlerin türklüğünden şüphe edrim 4 9 Yanıtla
  • cevdet: gelmeseydi iyidi birazda onların başına bela olsun 7 4 Yanıtla
  • Merdan: Bu uçak LPG li değilmiydi ?? 4 6 Yanıtla
  • sar? cizmeli mehmet a?a: Memleket hasreti imiş bude yuttuk bunu milleri beyinsiz veya düşünce iradesnden hahsunmu sanıyorsun . Çokmu zor doğrusunu söylemek Sen bu gezinin maliyetinden bahset almışın yanına 100 kişi devlet kasasından istediğin kadar harcıyorsun Senin kadar devrialem yapan bir lider yok bu dünyada umurunda değil acaba devet kasası ne durumda harca babam harca şi 8 2 Yanıtla
  • NİĞDELİ: BÜTÜN ZALİMLERİ ALLAH'A (C. C) HAVALE EDLİM. 6 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement