Eski MİT Yöneticisi: Asıl Hedef Başbakan Erdoğan - Son Dakika
Güncel

Eski MİT Yöneticisi: Asıl Hedef Başbakan Erdoğan

Eski MİT Yöneticisi: Asıl Hedef Başbakan Erdoğan

Eski MİT'çi Cevat Öneş, Hakan Fidan'ın İran'a İsrail hesabına çalışan ajanların listesini verdiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

19.10.2013 08:42  Güncelleme: 08:49

Eski MİT yöneticisi Cevat Öneş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik bir haftadır ABD basınında yer alan haberlerle ilgili sorulara yabnıt verirken İsrail'i işaret etti.

TÜRKİYE'YE MESAJ VERİLİYOR

Konuyla ilgili Vatan gazetesinin sorularını yanıtlayan Öneş Şunları söyledi: "Meseleye Türkiye'nin genel anlamda Orta Doğu politikası, özelde Suriye politikasıyla ilgili gelişmelere ki bu arada buna Irak'ı ve Irak Kürdistan bölgesel yönetimiyle Türkiye ilişkilerini katmak lazım, ABD - İran arasında gelişmekte olan ilişkiler sürecinde bakmak lazım. Demek ki Orta Doğu politikaları, Suriye politikaları ve İran ABD ilişkileri çerçevesinde Türkiye'nin mevcut veya muhtemel politikaları üzerinde bazı mesajları vermek isteyen bir yapıyla karşı karşıyayız. Temel aktörlere bu konularla bağlantılı olarak özellikle ABD, Rusya, İran ve Suriye'yi de koyabiliriz. Bazı AB ülkeleri de burada temel aktörler olabilir."

"FİDAN ÜZERİNDEN ERDOĞAN HEDEF ALINIYOR"

Hakan Fidan'a yönelik başlatılan operasyonun arkasında Başbakan Erdoğan ve hükümetinin politikalarından duyulan rahatsızlığın yattığına işaret eden Öneş "Verilen mesajlar içinde ben konunun Hakan Fidan olmadığını, Fidan üzerinden sayın Başbakan'a ve hükümetinin bahsettiğim konulardaki politikaları konusunda bazı rahatsızlıklar olduğu izlenimi alıyorum. Özellikle bu merkezler üzerinde bazı rahatsızlar yarattığını ifade edebiliriz. Türkiye - ABD ilişkileri stratejiktik. Zaman zaman konjentürel olarak farklılar olabilir ama temel stratjik işbirliği değişmez. Özellikle Suriye meselesinde ve İran - ABD ilişkilerindeki gelişmeler karşısında İsrail'in hassasiyeti dikkate alındığında, dış basındaki psikolojik harekat diyebileceğimiz bu çalışımanın İsrail tarafından yapılmakta olduğunu söylemek mümkün" dedi.

ABD'DEN HAKAN FİDAN AÇIKLAMASI

Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius'un, "Geçen yılın başlarında Türk hükümetinin Mossad için çalışan 10 kadar İranlı ajanın kimliğini Tahran istihbaratına ihbar ettiğini" ileri sürdüğü yazısıyla ilgili sorular üzerine de Psaki, bu konuda bir yorum yapmayacağını ifade ederek, "Türklerle birlikte çalışıyoruz. Onlar bizim yakın müttefikimiz. Onlarla bir dizi konuda birlikte çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

HAKAN FİDAN'A TEHDİT

İsrail'de yayın yapan Jewis Press isimli gazetede Yori Yanover imzası ile çıkan "Turkey Exposed 10 Israeli Agents in Iran" başlıklı makalede Hakan Fidan açıkça suikaste uğramakla tehdit edildi. Jewish Press resmen "Eğer biri bir sabah arabasında sürpriz bulmayı hak ediyorsa o kişi Türkiye İstihbarat şefi Hakan Fidan'dır." dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Eski MİT Yöneticisi: Asıl Hedef Başbakan Erdoğan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement