Eskişehir'de Kano Yarışması - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Kano Yarışması

Eskişehir\'de Kano Yarışması

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kano yarışması düzenlendi.

02.09.2013 17:47

Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kano yarışması düzenlendi.

Köprübaşı Caddesi Adalar Mevkii'nden geçen Porsuk Nehri üzerinde gerçekleşen kano yarışmasında yaklaşık 70 sporcu kürek salladı. 12-16 yaş grubu sporcuların yarıştığı programı, vatandaşlar Porsuk Nehri kenarında ilgiyle izledi. Dokuz kulübün sporcularının yarıştığı yarışma hakkında bilgi veren Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, etkinliği yıldız ve gençler kategorisinde düzenlediklerini belirtti. Mengütay, "Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı nedeniyle burada Türk kano şampiyonasını organize etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Türkiye'nin 4 bölgesinden sporcular Eskişehir'e gelmiş durumda. Van bölgesinden, Samsun bölgesinden, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'den gelen birçok sporcu yarışıyor. Tabi Porsuk Nehri'nin sınırlı şartları ile çerçevesinde 70-80 civarında sporcuyla yarışıyoruz" dedi.

Yarışmanın düzenlenmesindeki temel hedefin gençlerin spora motive ve teşvik edilmesi olduğunu söyleyen Mengütay, "Bu anlamlı günlerde bu etkinlikleri yaptığımız zaman gençlerimizin vatan ve millet sevgisinin de bütünleşmesine katısı olduğuna inanıyorum. Özellikle Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünde gençlerin kendi aralarındaki sosyal uyumu bozmadan mücadele etme güçlerini ortaya koymaları, gelecekte onların daha başarılı sporcu olmasına katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Düzenlenen yarışmanın sonucunda ise dereceye giren takımlara altın, gümüş, bronz madalya ve plaket takdim edileceği bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Kano Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement