Eskişehir - Uluslararası Cam Sergisi Göz Kamaştırdı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir - Uluslararası Cam Sergisi Göz Kamaştırdı

Eskişehir - Uluslararası Cam Sergisi Göz Kamaştırdı

Uluslararası cam sergisi göz kamaştırdı Eskişehir Odunpazarı İlçesi bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Cam Festivali'ne ev sahipliği yaptı.

26.10.2015 10:53

Uluslararası cam sergisi göz kamaştırdı

Eskişehir Odunpazarı İlçesi bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Cam Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Bir hafta süren festivalin finalinde dünyaca ünlü cam sanatçıları Daniel White (ABD), Jason Christian (ABD) ve Jiri Suhajek (Çek Cumhuriyeti) de canlı performansları ile izleyici adeta büyüledi. ABD'li cam ustası Daniel White, Eskişehir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cam heykelini yaptı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kılıçdaroğlu kendisine cam heykeli takdim etti.

Hem ulusal sanatçılar hem de yurt dışından gelen sanatçılar festival boyunca sıcak cam atölyelerinde yaptıkları eserleri düzenlenen muhteşem bir sergi ile vatandaşların beğenisine sundu. Odunpazarı Belediyesi tarafından organize edilen cam festivaline halkın ilgisi büyük oldurken ilçe belediye başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı'nın kültür ve sanatın merkezi haline getireceklerini söyledi. Cam festivalinin onur konukları arasında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen ise Eskişehir artık dünya ülkeleri arasında marka şehir olarak anıldığını söyledi.

ABD'Lİ DANİEL WHİTE'TAN KILIÇDAROĞLUNA SÜRPRİZ

Cam sergisinde sanatkaların ateşle camın dansı sonucunda ortaya çıkan eserler adeta göz kamaştırdı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt sergiye katılan davetliler ile tek tek ilgilenmeyi ihmal etmedi. ABD'li cam ustası Daniel White ise festivalde yatığı bir eserle Eskişehir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na özel bir hediye hazırladı. Bu hediyeyi ise Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na kendisi takdim etti. Bu arada bir hafta süren organizasyonda ortaya çıkan eserler Odunpazarı ilçesinde bulunan Cam Müzesi'ne bağışlanarak sergilenmeye devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir - Uluslararası Cam Sergisi Göz Kamaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement