Evliya Çelebi'nin İzinde At Koşturuyorlar - Son Dakika
Güncel

Evliya Çelebi'nin İzinde At Koşturuyorlar

Evliya Çelebi\'nin İzinde At Koşturuyorlar

Türk ve yabancı gezginler, meşhur seyyah Evliya Çelebi'nin Batı Anadolu'da yaptığı tarihi yolculuğun izinde at koşturuyor."Evliya Çelebi yolu" projesine katılan atlı gezginlerin bu seneki rotası yine Bursa'nın İznik ilçesi oldu.5 yıldır yapılan...

09.10.2013 13:46

Türk ve yabancı gezginler, meşhur seyyah Evliya Çelebi'nin Batı Anadolu'da yaptığı tarihi yolculuğun izinde at koşturuyor.

"Evliya Çelebi yolu" projesine katılan atlı gezginlerin bu seneki rotası yine Bursa'nın İznik ilçesi oldu. 5 yıldır yapılan geziye 11 kişi katıldı. Atla 16 gün sürecek yolculuk, Evliya Çelebi'nin gezisinin başlangıç noktası olan İstanbul'dan başladı. Atlı seyyahlar Yalova üzerinden İznik'e ulaştı.

Kapadokya'da at yetiştiriciliği yapan ve proje ortağı olan Ercihan Dilari, "Evliya Çelebi'nin hac yolunu 2009'dan beri her yıl olamak kaydıyla at üstünde takip ediyoruz. Bu yıl altıncısını düzenledik. Dünyanın her yerinden misafirimiz var. İngiltere, ABD, Almanya, Brazilya, İsviçre ve Belçika'dan katılanlar var. Maksadımız, Çelebi rotasının turizm ve ticaret yolu olması. At sırtında Evliya Çelebi yolculuğu uzun mesafeli bir seyahat" dedi.

Bu yıl altıncısını yaptıkları gezinin çok önemli olduğunun altını çizen Dilari, "11 Ekim 2013 günü Türkiye'nin tek uzun mesafeli at yolu olan 'Evliya Çelebi yolu' Bursa'da açılıyor. Baba Sultan'daki açılışı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yapacak" diye konuştu.

ÇELEBİ ROTASI

Evliya Çelebi yolu, İstanbul'dan başlayıp, ünlü Seyyahın memleketi olan Kütahya'da sona eriyor. Rota yaklaşık 1200 kilometre uzunluğunda. Modern güzergahlar yerine mümkün olduğunca ovalar boyunca ilerleniyor. Kırsal olan bu güzergahların biniciler ve yürüyüşçüler için uygun olduğu bildirildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Evliya Çelebi'nin İzinde At Koşturuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement