Aileler, Maden İşçilerinin Elbiselerini Fakirlere Bağışlıyor - Son Dakika
Güncel

Aileler, Maden İşçilerinin Elbiselerini Fakirlere Bağışlıyor

Soma'da ocaklarına ateş düşen aileler, faciaya rağmen geleneklerinden vazgeçmedi. Maden işçilerinin elbiseleri ailelerince fakirlere bağışlanıyor.

19.05.2014 11:58  Güncelleme: 12:16

Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerin yakınları yaşadıkları elim hadiseye rağmen geleneklerinden vazgeçmedi. Maden işçilerinin geride kalan elbiseleri ailelerince fakirlere bağışlanıyor.  

Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren eşi  Hüseyin Kılınç'ın (39) elbiselerini, geleneklerine bağlı kalarak fakirlere bağışlayan Elif Kılınç (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yıllık hayat arkadaşını kaybetmesinin büyük acısını yaşadığını anlattı. 

"EŞİM, ELBİSELERİNİ ESKİTEMEDEN VEFAT ETTİ"

Eşinin maden kazasında vefatının ardından İzmir'in  Kınık ilçesine bağlı Elmadere mahallesindeki evinde, oğlu Doğanay (12), kızları Pınar (13) ve Selinay (10) ile yalnız kaldığını dile getiren acılı anne, şunları kaydetti:  

"Eşim iyilik ve yardımı çok severdi. Hayattayken yoksullara yardım ederdi. Şimdi ben de onun yapmak isteyeceği şeyi yapıyorum. Eminim ki şimdi burada olsa, elbiselerinin fakirlere bağışlanmasından memnun olurdu. Zaten elbiselerinin çoğu yeni. Eşim elbiselerini eskitemeden vefat etti. Onları giyen, kendi giymiş gibi olsun."

"TÜM ACILARINA RAĞMEN GELENEKLERİNİ TERK ETMİYORLAR"

Öte yandan maden kazasında 11 işçinin öldüğü Elmadere mahallesi Muhtarı Durmuş Yıldırım, ailelerin büyük acı yaşadığını söyledi. 

Vefat eden işçilerin ailelerinin büyük üzüntülerine rağmen yıllardan beri uygulanan geleneklerini terk etmediklerini aktaran Yıldırım, şöyle dedi:  

"Kınık'ta en fazla işçinin kaybedildiği mahalle, bizim mahallemiz. Mahalle sakinlerimizden 11 işçimizi maden kazasında kaybettik. Aileler büyük üzüntü içerisinde. Ancak tüm acılarına rağmen yıllardan beri uyguladıkları geleneklerini de terk etmiyorlar. Vefat eden işçilerin geride kalan elbiseleri aileler tarafından yoksullara bağışlanıyor. Böylesi bir hüzün atmosferinde ailelerin geleneklerini terk etmemelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Aileler, Maden İşçilerinin Elbiselerini Fakirlere Bağışlıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aileler, Maden İşçilerinin Elbiselerini Fakirlere Bağışlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • oya: insanlık elbisesine muhtaç olan özdilede gönderin...yüz varsa utanır belki...belki 18 3 Yanıtla

Advertisement