Ferhan & Ferzan Önder Akdeniz Üniversitesi'nde Halk Konseri Verdi - Son Dakika
Güncel

Ferhan & Ferzan Önder Akdeniz Üniversitesi'nde Halk Konseri Verdi

Ferhan & Ferzan Önder Akdeniz Üniversitesi\'nde Halk Konseri Verdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği piyanonun ikizleri Ferhan & Ferzan Önder kardeşler Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda bir konser verdi.

18.11.2013 10:06

Dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Antalya'da buluşturan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali halk konserleri kapsamında piyanonun ikizleri Ferhan & Ferzan Önder kardeşler Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda bir konser verdi. Şehrin uzak bölgelerinde yaşayan ve konserlere gelme şansı bulunmayan izleyicileri klasik müzikle tanıştırmak amacıyla düzenlenen halk konserlerinin sonuncusu olan konsere öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Konser boyunca sempatik tavırlarıyla ve güçlü yorumlarıyla beğeni toplayan ikili, yorumladıkları eserlerle ilgili seyircilere bilgi verdiler. Konser sonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal ikiliyi tebrik ederek kendilerine çiçek verdi.

Ferhan Önder"Sanatçılar bu festivalde çalabilmek için yarışıyor"

Festivalde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Ferhan Önder konser sonrasında yaptığı konuşmada," Antalya Piyano Festivali dünyanın sayılı festivalleri arasında yer alıyor. Sizler pek bilmiyorsunuz ama sanatçılar bu festivalde çalabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Ayrıca Antalya 'da yaşadığınız için şanslısınız" dedi.

Say "İstanbul'da bir Kış sabahı"nı da yorumladılar

İkili konserde ilk olarak P. Zigler'in "Asfalt Tangosu"'nu ardından da A. Piazzola'nın "Yalnızlık" ve C. Corea'nın "2 Piyano için Fantezi" eserini yorumladılar. Fazıl Say'ın dört el için uyarladığı "İstanbul'da Bir Kış Sabahı"ve F. Liszt 'in dört el için yazdığı nadir eserlerden biri olan ve film müziklerinde sıkça kullanılan "Macar Rapsodisi" izleyicilerden büyük alkış aldı.Önderler halk konserinde son olarak Atinalı bir piyanistin dört el için uyarladığı A. Piazzola'nın Libertango eserini yorumlayarak eseri dünyada özgürlük için mücadele veren herkese ithaf ettiler.

Festivalde üç halk konseri yapıldı

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen halk konserleri ile şehrin her noktasına ulaşan festival; bu yıl ilçelere kadar uzanan bir program ile hazırlandı. Sanat Yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı ve Volkswagen ana sponsorluğunda düzenlenen festival halk konserleri kapsamında Fazıl Say Manavgat'ta , Meral Günayman ise Kepez'de, Ferhan & Ferzan Önder kardeşler ise Akdeniz Üniversitesi'nde sanatseverlerle buluştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ferhan & Ferzan Önder Akdeniz Üniversitesi'nde Halk Konseri Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement