Fethiye'de Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

Fethiye\'de Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

Fethiye Belediyesi, düzenlenen festivalin açılında vatandaşlara kuzugöbeği çorbası ikram edildi.

26.04.2014 13:11  Güncelleme: 16:53

Yeşilüzümlü Mahallesi'nde Fethiye Belediyesi, Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi ve Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde düzenlenen festivalin açılında vatandaşlara kuzugöbeği çorbası ikram edildi. Yeşilüzümlülü kadınların dokuma tezgahlarında dokuduğu dastar, şarap evlerinde üretilen şarap ve bölgeye özgü yiyeceklerin satışa sunulduğu festivalde, Fethiye Fotoğraf Topluluğu'nun karma fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

100 TL'DEN SATILDI

Festivale adını veren kuzugöbeği mantarı Yeşilüzümlü Meydanı'nda kurulan tezgahta 100 TL'den satışa sunuldu. Az sayıdaki kuzugöbeğine vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Yeşilüzümlü'ye gelen vatandaşlar davul zurna eşliğinde karşılanırken, halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Yeşilüzümlü'nün doğası, tarihi ve iklimiyle çok özel bir yer olduğunu söyledi. Bölgenin şarabı ve dastar bezinin sosyal etkinlikte tanıtarak dayanışma ortamı sağlamasının önemine değinen Çalık, Buraya 3 bin kilometreden İngilizler gelip yerleşmişler. Sahip olduğumuz bu kadar güzel şeyi markalaştırıp, kalitesini belirleyerek ucuza kaptırmamalıyız. Uygun fiyatlarda pazarlamalıyız. Bir yabancı ülkeye gittiğimizde onların özeliklerini, yaşam biçimlerini merak ediyoruz. Yabancılar da bizim ülkemize geldiğinde aynı merak içinde oluyor. Biz başkalarına özenmeden, kendi varlığımızı ifade edersek zannediyorum çok mesafe kat ederiz dedi.

'ÇEVRE FESTİVALİNE DÖNÜŞECEK'

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise festivalde sadece kuzugöbeğinin kutlanmadığına vurgu yaparak, etkinliğin ilerleyen yıllarda çevre festivaline dönüşeceğini söyledi. Festivalin çevresel değerler ve bölgenin tarihine sahip çıkmak amacıyla düzenlendiğini anlatan Saatcı, Biz çevremize sahip çıkmaz, bize bırakılanları sonraki nesillere taşıyamayacaksak ve bin yıldır toprağımız olan Anadolu'nun bize miras bırakılan değerlerini bir neslin harcaması uğruna yok edeceksek, orada sorun vardır. Tabi ki zengin değerleri bulunan ülkenin fakir vatandaşları olmayacağız ama çevresel değerlerimize sahip çıkarak yaşatacağız. Bir yöre düşünün, Kadyanda Antik Kenti burada, kuzugöbeği burada, şarabı arkamızda, dastarı yanımızda, üzümü ovasında, Allah her şeyi vermiş. Allah'ın verdiği bu değerleri koruyarak, gelecek nesillere emanet etmeliyiz diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, 2009 yılında çevre gönüllülerince başlatılan festivalin uluslararası alanda ilgi gördüğünü kaydetti. Kuzugöbeği mantarı ile ilgili bilimsel panellerin yanı sıra bölgenin kültürel değerlerini ön plana çıkaracak sergi, söyleşi ve konserler gerçekleştirileceği festival 27 Nisan Pazar gününe kadar farklı devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement