Cumhurbaşkanı Gauck Güvenlik Konferansının Açılışını Yapacak - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gauck Güvenlik Konferansının Açılışını Yapacak

Cumhurbaşkanı Gauck Güvenlik Konferansının Açılışını Yapacak

Almanya'da bu yıl 50. düzenlenecek olan Münih Güvenlik Konferansının açılış konuşmasını Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck yapacak.

03.01.2014 17:42  Güncelleme: 17:52

Almanya'da bu yıl 50'ncisi düzenlenecek olan Münih Güvenlik Konferansı'nın açılış konuşmasını Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un yapacağı bildirildi.

Konferans organizasyon sorumlusu Wolfgang Ischinger, yaptığı yazılı açıklamada, 31 Ocak-2 Şubat tarihlerinde Münih'teki Bayerische Hof Oteli'nde düzenlecek konferansın açılış konuşmasının Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından yapılacağını belirtti.

Konferansın açılış konuşmasının ilk defa bir Alman Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağını vurgulayan Ischinger, bu yılki konferansa ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) dinleme iddialarıyla nedeniyle ABD'den çok sayıda konuşmacının gelmek istediğini ifade etti.

Ischinger, ayrıca konferansta Güney Çin deniz sorunu, Suriye ve Ukrayna'daki olayların tartışılacağını vurguladı.

Konferansa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Rusya Dışişleri Bakanı Sergej Lawrow,  Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ile Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ve eski Almanya başbakanlarından Helmut Schmidt'in katılması bekleniyor.

Konferansa ayrıca 18 hükümet ve devlet başkanı, 50 dışişleri ve savunma bakanı ile yaklaşık 10  uluslararası organizasyon temsilcisinin katılacaklarını bildirdiği açıklandı.

"Münih Güvenlik Konnferansı" 1963 yılından bu yana her yıl düzenleniyor. Konferans 1991 Körfez Savaşı ve 1997'deki organizasyon komitesinin değişmesi nedenleriyle 1963'ten bu yana toplam iki kez düzenlenememişti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gauck Güvenlik Konferansının Açılışını Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement