Gazi Polisten Vekil Aygün'e 10 Bin Liralık Tazminat Davası - Son Dakika
Güncel

Gazi Polisten Vekil Aygün'e 10 Bin Liralık Tazminat Davası

Gazi Polisten Vekil Aygün\'e 10 Bin Liralık Tazminat Davası

Balıkesir'de görev yapan bir polis memuru, avukat olan kardeşi vasıtasıyla CHP Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında polislere hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

18.02.2013 14:21

Balıkesir'de görev yapan bir polis memuru, avukat olan kardeşi vasıtasıyla CHP Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında polislere hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 8 yıl önce terör örgütü PKK'nın bombalı ve silahlı saldırısı neticesinde yaralanan 2 çocuk babası polis memuru Çetin Çelebi (42), CHP Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında avukat olan kardeşi Saygun Çelebi vasıtasıyla dava açtı. Balıkesir'in Susurluk ilçesinde polis memuru olarak görev yapan 18 yıllık polis memuru Çetin Çelebi, Aygün'den 10 bin TL'lik manevi tazminat talebinde bulundu.

Ağabeyi için hukuk savaşı başlatan Bursa Barosu avukatlarından Saygun Çelebi, müvekkili olan Çetin Çelebi'nin vazifeye başladığı ilk günden beri polislik mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları yerine getirip, toplumun güvenliği için canını tehlikeye atmaktan geri durmayıp, bu uğurda uğradığı silahlı saldırıda ölümden döndüğünü söyledi. Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun 30 Ocak'taki toplantısında konuşan vekil Aygün'ün tüm polis teşkilatı ve polisleri ağır şekilde rencide eden ifadeler kullandığını belirten Avukat Çelebi, "Milletvekili Aygün, bu açıklamanın ardından birçok kesimden tepki görmüş, buna rağmen en ufak bir nedamet dahi göstermemiştir. Davalı vekil, polis mesleğine mensup kişiler hakkında basına açık komisyon toplantısında 'Hayır, eşek demedim. Eşya dedim arkadaşlar. Eşek en azından işimize yarıyor' şeklindeki ifadesiyle bu meslek mensuplarını hiçbir işe yaramaz, eşekten daha değersiz olarak nitelendirmek suretiyle müvekkilimiz ve tüm polislere ağır bir şekilde hakaret etmiştir" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazi Polisten Vekil Aygün'e 10 Bin Liralık Tazminat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement