Gazinocu Cinayetinde 5 Tutukluya 25'er Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Gazinocu Cinayetinde 5 Tutukluya 25'er Yıl Hapis

Gazinocu Cinayetinde 5 Tutukluya 25\'er Yıl Hapis

Fethiye'de 2009 yılında yılbaşı gecesi iki gazino sahibi arasında çıkan tartışmada, gazinocu Selami Özkan'ı (33) bıçaklayarak öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 5 kişi, 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

23.12.2011 16:22

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 2009 yılında yılbaşı gecesi iki gazino sahibi arasında çıkan tartışmada, gazinocu Selami Özkan'ı (33) bıçaklayarak öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 5 kişi, 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararı öğrenen tutuklu yakınları adliye önünde gözyaşı dökerken, cezaevi aracına bindirilen tutuklular aracı tekmeleyerek, "Böyle adalet olmaz, bizi polisler yaktı, hepsini öldüreceğiz." diye tepki gösterdi.

Fethiye'de 31 Aralık 2009 gecesi Selami Özkan ile ağabeyi Zekeriya Özkan (37), gazinolarına gelen rakip gazinonun sahibi Gökhan Tümen (40) ile arkadaşları Gürcan Güneş (41), Mustafa Eti (53), Mustafa Demin (46) ve Selami Kaplan (34) ile eğlendi. Gazinoda garsonlarla tartışan Tümen ve yanındakiler, gazinodan ayrıldı.

YOLDA KARŞILAŞINCA KAVGA ETTİLER

Gecenin sonunda Selami Özkan ve ağabeyi Zekeriya Özkan, gazinoyu kapatarak evlerine gitmek için yola çıktı. İki kardeş, yolda Tümen ve arkadaşlarıyla karşılaştı. Otomobillerinden inen Gökhan Tümen ve arkadaşları Özkan kardeşler ile tartışmaya başladı. Çıkan kavgada, Selami Özkan çeşitli yerlerine aldığı 8 bıçak darbesiyle yaşamını yitirdi, ağabeyi Zekeriya Özkan ise yaralandı.

Olaydan 2 gün sonra gözaltına alınan Gökhan Tümen ve beraberindekiler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Gökhan Tümen, Gürcan Güneş, Mustafa Eti, Mustafa Demin, ve Selami Kaplan ile tutuksuz sanık Ali T. (55) katıldı. Duruşmada son sözleri sorulan tutuklu sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek tahliyelerini talep etti.

KARARA TEPKİ GÖSTERDİLER

Yaklaşık 2 saat süren karar duruşmasında, sanıkların savunmalarını yapmasının ardından mahkeme başkanı kararı açıkladı. Tutuklu sanıklar Gökhan Tümen, Gürcan Güneş, Mustafa Eti, Mustafa Demin ve Selami Kaplan 'kasten adam öldürmek' suçundan 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Gürcan Güneş, Zekeriya Güneş'i yaralamaktan da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanık Ali T. ise beraat etti.

Karara itiraz eden tutuklu yakınları duruşma salonunda "Böyle adalet olmaz, bu ne biçim adalet, Türk adaletine güvenmiyoruz" diye bağırdı. Adliye çıkışında cezaevine aracına bindirilen tutuklular ise araçları tekmeledi. Tutuklular, "Böyle adalet olmaz, bizi polis yaktı, hepsini öldüreceğiz" diye bağırdı.

Polis adliye çıkışında yoğun güvenlik önlemi alırken, tutuklu yakınları gözyaşı döktü.

- Muğla/ Fethiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazinocu Cinayetinde 5 Tutukluya 25'er Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement