Gedosk’un Zirve Şenliği - Son Dakika
Güncel

Gedosk’un Zirve Şenliği

Gedosk’un Zirve Şenliği

Gebze Doğa Sporları Kulübü Aladağlarda Zirvelere Çıktı

09.07.2011 10:25

GEDOSK üyesi 21 sporcu, 1-3 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri Aladağlar Faaliyeti'nde toplamda 4 zirve yaparak önemli bir başarıya imza attılar.01 Temmuz 2011 Cuma akşamı saat 22.00 de Gebze'den ayrılan ekip üyeleri sorunsuz bir yolculuğun ardından Niğde'ye oradan da Çamardı Kasabası'nın Demirkazık Köyü'ne ulaştılar.Buradan traktörlerle Sokollupınar Kamp alanına ulaşan GEDOSK üyesi 21 sporcu burada çadırlarını kurdular .

Çorba,makarna ve salatadan oluşan akşam yemeklerini yediler. Yemek sonrası 20.00 sularında dinlenmeye çekildiler. Demirkazık ve Emler zirve ekipleri olarak ikiye ayrılan GEDOSK üyelerinden Emler zirvesine gidecek grup 11.30 sularında kalkıp zirve hazırlığını tamaladı ve12.30 da yürüyüşe başladılar.Karayalak Vadisi'ni kullanrak gecenin karanlığında 3723 m lik Emler Zirvesi'ne doğru yürüyüşe devam eden ekip üyeleri saat 08.00 de zirveye ulaştılar.Hava açık ve güneşli olduğundan Aladağlar'ın birçok zirvesini ve aynı zamanda Hasandağı ve Erciyes zirvelerini izlediler.Bir süre zirvede dinlenen grup daha sonra inişe geçerek rahat bir tempoda ana kampa ulaştı. Niğde ili sınırları içerisinde yer alan Aladağlarda zirve tırmanışları çerçekleştiren Dağcılık kulübü üyeleri 3700 metrenin üzerindeki zorlu zirvelere tırmanmanın mutluluğunu yaşadılar.

Emler zirvesine 13 Dağcı çıktı

Gebze Doğa sporları kulübü başkanı Hasan Boyacı'nın öncülüğünü yaptığı aralarında Rıdvan Şükür ,Hakan Güler ve Bülent menteşoğlu'nunda olduğu grup 3723 metredeki Emler zirvesine tırmandı. uzun zorlu tırmanış sonunda zirveye ulaşan Gedosk üyesi 13 dağcı zirvenin mutluluğunu yaşadılar.

Demirkazık ekibi zorlu teknik tırmanış yaptı;

Demirkazık ekibi ise 02.00 sularında başladıkları yürüyüşlerinde Narpuz Vadisi'ni aşarak Kızıl Çarşağı geçtiler ve ''külah'' diye adlandırılan dağın son kısmını tırmanarak 11.30 sularında Türkiye'nin en zor zirvelerinden biri olan Demirkazık'ta(3756 m) zirve yapmanın mutluluğunu yaşadılar.Dönüş yolunda ise külahı 4 ip boyu ip açarak(240 m) indiler.

sekiz dağcıda Demirkazık zirvesine çıktı

GEDOSK üyesi sekiz dağcı çok zorlu Demirkazık zirvesine çıkarak başarıya ulaştılar. Gedosk kulüp başkan yardımcısı Aynur Zorlu, Cemal Üstün,erkan sonar ve Gökmen Sayaroğlu'nunda aralarında bulunduğu sekiz dağcı çok zor bir tırmanışı başarı ile tamamladılar. 3756 metre yüksekliğindeki zorlu tırmanışı tamamlayan Gedosk üyeleri diğer ekip ile akşam saatlerinde ana kampta buluştular.

2 dağcı 3 zirve yaptı

Metin Sayaroğlu ve Zeki Ortakçı gün içerisinde 3 zirve yaparak kulübün en çok zirve yapan üyeleri oldular. Emler dışında Karasay ve Eznevit zirvelerine tırmanan dağcılar bu başarılarından dolayı gedosk üyesi arkadaşları tarafından tebrik edildiler.

Hasta olan arkadaşlarını unutmadılar

Rahatsız olan arkadaşları Serap Yerlikaya için Aladağlarda pankart açan Gedosk üyeleri arkadaşlarının iyileşip aralarına dönmesi konusundaki dileklerini ilginç bir şekilde ifade ettiler.

GEDOSK ZORU BAŞARDI

Başarılı faaliyet sonrasında Kamplarını toplayan Gedosk üyesi dağcılar traktörle Demirkazık Köyüne indiler. GEDOSK üyeleri kendilerini bekleyen araçlarına binerek 21.30' da Gebze istikametinde yola çıktılar.Ertesi gün 09.30 da yolculuğun başladığı yerde sonlandıran GEDOSK büyük bir organizasyonu başarı ile tamamlamış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gedosk’un Zirve Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement