"Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz" - Son Dakika
Güncel

"Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz"

"Gel Bu Yaz Kur\'an\'ı Gönlüne Yaz"

Okulların tatile girmesiyle öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonuyla cami ve dersliklerde Kur'an ı Kerim öğreniyor Kırklareli Müftüsü Bayrak: "Yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilerin almış oldukları dini bilgiler ile vatan ve millet sevgileri gelişiyor"

27.06.2013 11:05

Okulların tatile girmesiyle öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığının  koordinasyonuyla cami ve dersliklerde Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yaş üzerindeki herkesi, camilerde ve dersliklerde açılan yaz Kur'an kurslarına beklediklerini söyledi.

Bayrak, yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla Türkiye'de büyük heyecan yaşandığını, katılımın yoğun olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Geçen yıl il genelinde 208 noktada kurs açılmış ve 6 bin civarında öğrenci katılmış. Bu yıl ise il genelinde 353 cami ve derslikte kurslarımız açıldı ve 8 bin 600 öğrenci beklentimiz var. 4 yaş üzerindeki tüm öğrenci ve yetişkinlerimiz kurslara katılabilir. Yaz tatili olduğu için kurslarımızda sadece eğitim değil sportif faaliyetler de düzenlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bu konuda iş birliği protokolü imzaladı. Bizim de bu yönde çalışmalarımız sürüyoruz. Ailelerin çocuklarını mutlaka camilerle buluşturmalarını temenni ediyoruz. Bu kurslarda, Kur'an-ı Kerim, Peygamber efendimizin hayatı, ahlakı, vatan, millet sevgisi ve manevi değerler de öğretiliyor. Yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilerin almış oldukları dini bilgiler ile vatan ve millet sevgileri gelişiyor."

"Çocuklar, camileri tanımalı"

Kırklareli Hızırbey Cami İmamı Ali Kutlugün de çocukların camileri tanıması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kurslarımız, çocuklarımızın camileri ve bizleri tanıması açısından çok önemli. Kur'an kurslarının çocukların sosyal hayatlarına büyük katkıları oluyor.Kurslar sayesinde öğrenciler, cami, imam ve müezzinleri yakından tanıyor. Kurslarımızda öğrencilerimizi sıkmadan dini bilgiler veriyoruz. Çocuklarımız hem eğleniyor, hem de bilgi sahibi oluyor."

Öğrencilerden Şükriye Kara da kursta her gün yeni bir şey öğrendiğini ve mutlu olduğunu dile getirdi.

3 dönem halinde düzenlenecek kursun süresi, 23 Ağustos'ta sona erecek. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement